The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jos

Wat is een blauw licht filter?

Een monitor geeft verschillende kleuren licht, waarvan eentje blauw licht is. Wij als mensen zijn gevoelig voor het kunstmatige type blauw licht dat uit beeldschermen komt. Om klachten als geïrriteerde ogen, hoofdpijn of slapeloosheid te voorkomen, is een monitor met een blauw licht filter een goede oplossing.

Blauw licht van je monitor verminderen

Monitor blauw licht verminderen

Om het schadelijke blauwe licht tegen te gaan, is bijna elke lcd of led monitor uitgerust met een blauw licht filter. Dit is een ingebouwde schermtechnologie waarmee je naar wens het blauw licht uit het licht van je beeldscherm filtert. Dit gebruik je als je bijvoorbeeld lang achterelkaar of in een donkere omgeving achter je monitor zit.

Wat doet het blauw licht filter precies?

Blauw licht filter

Het blauw licht filter zorgt voor een iets meer 'oranje' gloed over je scherm, waarmee de kleuren zachter en warmer worden. Het kunstmatige licht kan namelijk problemen aan je ogen, hoofdpijn en slaaptekort veroorzaken. Een oudere, maar werkende, oplossing is een beeldschermbril. Deze zijn oranje van kleur en filteren het blauw licht uit het beeldschermlicht. Met een monitor met blue light filter heb je zo'n bril niet nodig. De monitor lost dit probleem zelf op via ingebouwde instellingen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.385 beoordelingen