The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jorn

Wat is een CI+ module?

Een CI+ module is een insteekkaart waarin je de smartcard van je provider steekt om digitale tv te ontvangen. Aanbieders van kabel televisie, zoals Ziggo, bieden vaak ook hun diensten aan met het gebruik van een CI+ module. Zo heb je geen losse decoder nodig om digitale tv te kijken. Hier lees je wat een CI+ module is, hoe het werkt en waarvoor je een CI+ module gebruikt.

Wat is een CI+ module?

Wat is een CI+ module

Met een CI+ module ontvang je digitale tv van je provider zonder dat je een losse decoder nodig hebt. Een CI+ module is een compacte insteekkaart, waarin je de smartcard van je provider steekt. Je stopt vervolgens de module in de CI ingang van je tv. Bijna alle televisies hebben deze ingang. Wil je digitale televisie ontvangen met een CI+ module? Dan heb je de volgende dingen nodig:

  • Coax antennekabel
  • Coax wandcontactdoos
  • Abonnement op digitale tv via de kabel
  • Smartcard van je tv aanbieder
  • CI+ module
  • Televisie met een CI+ ingang

Wanneer gebruik je een CI+ module?

Wanneer gebruik je een CI+ module?

In Nederland verschaffen verschillende providers een smartcard voor in een CI+ module. Als je geen losse decoder bij je tv wilt, is een CI+ module een goede oplossing om ruimte te besparen. Je hebt dan maar één kabel nodig naar je tv om de zenders te bekijken: de coax kabel. Daarmee ontvangt je televisie het signaal om digitale tv af te spelen. De meest gebruikte provider voor CI+ modules is Ziggo.

Is mijn tv geschikt voor een CI+ module?

Is mijn tv geschikt voor een CI+ module?

Voordat je een CI+ module of tv aanschaft om digitale televisie te kijken, is het belangrijk om na te gaan of je tv hiervoor wel geschikt is. Dit is namelijk afhankelijk van welke tv je gebruikt en waar je woont. Of jij de CI+ module kunt gebruiken, vraag je na bij je provider. Op de website van Ziggo controleer je zelf of je de Ziggo smartcard kunt gebruiken met jouw tv en op jouw locatie.

Waarom werkt mijn CI+ module niet?

Waarom werkt mijn CI module niet?

Heb je je CI+ module geïnstalleerd, maar herkent je tv de module niet? Of ontvang je helemaal geen kanalen? Controleer of je televisie geschikt is om op jouw locatie met een smartcard digitale tv te ontvangen en neem contact op met je provider. Het is ook belangrijk dat je CI+ module niet verouderd is. Als je een CI+ module van versie 1.2 hebt, werkt deze niet meer bij de meeste providers. Je hebt een CI+ module van versie 1.3 of hoger nodig om digitale televisie te kijken.

Conclusie

Met een CI+ module kijk je digitale tv van je provider, zonder dat je daar een losse decoder voor nodig hebt. Dit is handig wanneer je ruimte wilt besparen bij je televisie. Er is een aantal zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een televisie om digitale tv op te kijken met een CI+ module. Zo zijn niet alle tv’s geschikt voor je provider en ligt de beschikbaarheid van digitale tv ook aan je locatie.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.402 beoordelingen