The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Wat is een smart wasmachine en wat heb je eraan?

Een smart wasmachine bedien je op afstand met je smartphone of tablet. Dat is handig wanneer je wasmachine op zolder staat of als jij je was vanaf je werk wilt doen. Zodra het programma klaar is, krijg je een melding op je telefoon. Je leest hier wat je aan een smart wasmachine hebt.

Bediening op afstand

Wasmachine met wifi

Met een slimme wasmachine, ofwel een smart wasmachine, doe jij de was op afstand. Je zet deze vanaf je werk aan via je smartphone of tablet. Dat is handig als je 's ochtends haast hebt om de deur uit te komen. Zodra je was klaar is, krijg je een melding op je telefoon. Ook wanneer je wasmachine op zolder staat, is het handig om een slimme wasmachine te hebben. Zo hoef je niet telkens naar boven te lopen om te zien of je was al klaar is.

AEG Care app

AEG smart wasmachine

Er zijn verschillende apps waarmee je je smart wasmachine bedient. Bij een AEG wasmachine met wifi gebruik je de AEG Care app. Via een wasassistent op je smartphone geef je aan wat voor was je hebt en hoe vuil deze is. Handig is dat de applicatie de juiste instellingen doorgeeft aan je AEG wasmachine. Ook wanneer je geen wifi hebt, maar wel advies wilt, gebruik je de Care app. Zo vind je altijd het beste wasprogramma voor jouw broek of shirt.

Bosch en Siemens: Home Connect

Home Connect app

Bosch en Siemens wasmachines met wifi werken met Home Connect. Met deze app stel je vanaf de bank of je bureau het juiste wasprogramma in aan de hand van het wasadvies. Voor het verwijderen van specifieke vlekken heeft Home Connect een aangepast programma. Je gebruikt dit wanneer je rode wijn op je nieuwe witte overhemd hebt. Zodra je was schoon is, ontvang je een melding op je smartphone.

LG ThinQ app

LG ThinQ app

LG wasmachines met wifi werken met de ThinQ app. Handig is dat de app Engels ondersteunt en de spraaktechnologie van Google Assistant gebruikt. Zo vraag je tijdens het autorijden via de ThinQ app wanneer je was schoon is. Ook krijg je desgewenst advies over het onderhoud van je wasmachine.

Miele@mobile app

Miele smart wasmachine

Een Miele wasmachine met wifi bedien je via de Miele@mobile app. Via de wasassistent vind je het juiste programma voor jouw type was. Je geeft aan dat je bijvoorbeeld jeans of overhemden hebt. Vervolgens selecteer je de kleur van de stof, hoe kwetsbaar deze is en hoe vuil. Om het beste wasresultaat te krijgen, gebruik je het programma-advies. Heb je een Miele TwinDos wasmachine? Dan krijg je een melding wanneer je wasmiddel op is en bestel je meteen een nieuwe voorraad.

Samsung SmartThings app

Samsung SmartThings app

Samsung wasmachines met wifi werken met de SmartThings app. Je hebt hierbij verschil in functionaliteit: Smart Check of Smart Control. Bij Samsung wasmachines met Smart Check is het alleen mogelijk om problemen op te sporen via de app. Bij een storing stelt de wasmachine zelf vast wat er aan de hand is en wat je moet doen om het probleem op te lossen. Om de wasautomaat op afstand te bedienen, neem je een Samsung machine met Smart Control.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.049 beoordelingen