The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Caitlin

Wat is LG Door Cooling?

De nieuwste koelkasten van LG maken gebruik van Door Cooling+. Deze techniek zorgt voor een koude luchtstroom die voorkomt dat er warme lucht in de koelkast komt bij het openen van de deur. Dankzij de vaste temperatuur blijven je etenswaren langer vers en verbruikt de koelkast minder energie.

Hoe werkt het?

Hoe werkt LG Door Cooling

Deurkoeling zorgt voor een koude luchtstroom die als een soort scherm functioneert. Deze koude luchtstroom wordt aan de voorkant over de gehele breedte van boven naar beneden geblazen. Hierbij worden ook de deurvakken gekoeld. Hierdoor ontsnapt de koude lucht minder snel en komt er ook minder warme lucht in de koelkast terecht. Op deze manier worden temperatuurschommelingen in de koelkast tot een minimum beperkt.

Langer vers

Door Cooling langer vers

Dat er geen temperatuurschommeling is in de koelkast heeft een groot voordeel voor je eten. Een vaste temperatuur zorgt ervoor dat je etenswaren langer houdbaar zijn. Daarnaast heeft deze techniek nog een ander voordeel. De gehele koelkast wordt gekoeld, waardoor drankjes in de deur of achter in de hoek even koel zijn als de drankjes in het midden. Met Door Cooling+ koelt de koelkast 35% sneller dan koelkasten met normale systemen.

Energiezuinig

Door Cooling energiezuinig

Doordat er minder warme lucht in de koelkast bij komt, hoeft de koelkast na het openen van de deur niet harder te draaien om de temperatuur omlaag te brengen. Hierdoor verbruikt de koelkast minder energie dan andere modellen die wel de temperatuur moeten aanpassen. Ondanks deze techniek maakt de koelkast met 36 decibel erg weinig geluid.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.105 beoordelingen