The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Laurence

Wat is Sony Acoustic Surface?

Bij een Sony tv met de Acoustic Surface techniek komt het geluid rechtstreeks uit het scherm. Dit levert diverse voordelen: het geluid klinkt realistisch, je bent geen ruimte kwijt aan een soundbar en de rand van de tv blijft zeer dun. Op deze pagina vertellen we meer over de Acoustic Surface techniek en leggen we uit wat je hieraan hebt.

Geluid uit het scherm

Een tv met het Acoustic Surface systeem heeft geen ingebouwde speakers in de rand. In plaats hiervan zitten er actuatoren aan de achterkant van de tv. Deze zorgen ervoor dat het scherm geluid produceert door hem onzichtbaar te laten trillen. Naast dat je daardoor naar een realistisch geluid luistert, blijft de rand van de tv zeer dun. Achter de tv vind je minimaal één subwoofer die diepe bastonen produceert. Hierdoor klinken de indrukwekkende effecten van een game of actiefilm extra krachtig.

Realistische stemmen en effecten

Sony Acoustic Surface

Doordat het geluid rechtstreeks uit het scherm komt, is de stereoweergave extra realistisch. Praat een acteur aan de linkerkant van het beeld, dan lijkt het alsof zijn stem echt uit zijn mond komt. Je gebruikt sommige tv’s met de Acoustic Surface techniek ook als center speaker in een home cinema set. In dit geval neemt de tv alleen de productie van vocalen en effecten voor zijn rekening, terwijl losse speakers voor de krachtige en surround effecten zorgen.

Beschikbaar op Sony OLED tv’s

Sony tv's met Acoustic Surface

Momenteel beschikken alleen Sony OLED tv’s over de Acoustic Surface techniek. De eerste tv met dit geluidssysteem is de A1. Bij deze tv zitten de subwoofers in de voet waar het scherm tegenaan leunt. Tegenwoordig zitten de subwoofers ook aan de achterkant van het scherm, zoals bij de AG9 en AF8.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.115 beoordelingen