The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Eva

Wat is usb OTG en wat kun je ermee?

Tegenwoordig beschikken veel smartphones en tablets over een usb OTG functie. Met usb On-the-go sluit je externe apparaten, zoals een toetsenbord of opslagapparaat, aan op jouw smartphone of tablet. Hier lees je hoe dat werkt en of jouw apparaat geschikt is voor usb OTG.

Wat is OTG?

Wat is OTG

Usb OTG staat voor Usb On-The-Go Met een usb OTG kabel verbind je je smartphone of tablet met andere apparaten. Deze kabel heeft aan de ene kant de aansluiting van je telefoon, en aan de andere kant een usb A aansluiting. Als je een gewone usb kabel gebruikt om je telefoon met een computer te verbinden, is je telefoon het opslagapparaat en je computer het hoofdapparaat. Met een OTG kabel wordt je smartphone het hoofdapparaat.

Usb OTG, wat kun je ermee?

Wat kan je met OTG

Via een usb OTG kabel kun je bijvoorbeeld een usb stick, muis, toetsenbord, harde schijf of andere smartphone op je telefoon of tablet aansluiten. Dit is handig als je een verslag op je tablet wilt schrijven met een toetsenbord, of als je apps van de ene smartphone naar de andere over wilt zetten. Er bestaan ook OTG hubs, waarmee je meerdere apparaten op je toestel aansluit. Zo maak je bijvoorbeeld gebruik van een toetsenbord én muis voor je tablet.

Werkt OTG op alle telefoons?

OTG

Tegenwoordig ondersteunen vrijwel alle smartphones en tablets usb On-The-Go. Heb jij een ouder model of wil je het voor de zekerheid even checken? Download dan gratis de app "USB OTG checker" op je apparaat om te controleren of jouw toestel geschikt is voor OTG.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.428 beoordelingen