The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Amber

Welke iPhone smartphones zijn waterdicht?

De eerste waterdichte Apple smartphone is iPhone 7. Betekent dit dat de voorgangers van dit toestel dan niet waterbestendig zijn? In dit artikel vertellen we je welke iPhone modellen wel en niet bestand zijn tegen water.

Waterbestendige iPhone toestellen

Waterdichte iphone

Apple iPhone is niet waterdicht, maar de volgende iPhone modellen zijn wel waterbestendig: iPhone 7 (Plus), iPhone 8 (Plus) en iPhone X. Dankzij de IP67-certificering is je iPhone beschermd tot maximaal een half uur onder water op 1 meter diepte. Dit zelf gaan testen? Beter niet. Dit is namelijk getest in een laboratorium onder gecontroleerde omstandigheden. Dompel je iPhone dus niet opzettelijk onder water en ga er niet mee zwemmen. Valt er per ongeluk een glas water over je iPhone of valt je toestel per ongeluk in de wc? Dan overleeft je iPhone dit hoogstwaarschijnlijk wel. Maar doe het niet expres. Apple vergoedt namelijk geen waterschade.

Niet-waterdichte iPhone toestellen

Niet waterdichte iphone

Het klopt dat iPhone 5, 5s, 5c, SE, 6 (Plus) en 6s (Plus), de voorgangers van iPhone 7, niet waterdicht zijn. Met deze toestellen bel ik dan ook niet in de regen of luister ik muziek in de badkamer, omdat ze waterschade kunnen krijgen. Ik vind de waterdichtheid van een telefoon belangrijk, omdat ik tijdens het afwassen muziek luister op mijn iPhone. Vind jij dat niet? Bekijk dan onze iPhone 6 (Plus) en 6s (Plus) toestellen.

Hoe controleer ik of mijn iPhone waterdicht is?

Do not try at home

De IP certificering geeft de mate van stof- en waterbestendigheid aan. Waterdichte Apple telefoons hebben een IP67 certificering: het toestel is geheel stofdicht en je dompelt hem 30 minuten lang tot 1 meter diep onder water. Toch controleer ik altijd onder welke condities de waterdichtheid van mijn iPhone is getest. Smartphones zijn vaak alleen met schoon water getest en niet met zeewater bijvoorbeeld. Wil je meer weten over waterbestendigheid en IP gradaties? Bekijk dan onze adviespagina.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.581 beoordelingen