The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Jesper

Hoe waterdicht is mijn Samsung smartphone

Steeds meer Samsung smartphones zijn waterdicht. Maar hoe waterdicht is elk model precies? Waar de Samsung Galaxy S5 een korte regenbui overleeft, dompel je de Galaxy S8 met gemak 30 minuten volledig onder. Soms worden beide smartphones bestempeld als waterdicht, wat verwarrend kan zijn. Daarom leggen we je in dit artikel uit hoe waterdicht jouw Samsung toestel precies is.

Waterdichtheid per model

Model Waterbestendig?
Samsung Galaxy Note serie Ja
Samsung Galaxy S serie Ja
Samsung Galaxy A serie Nee (uitgezonderd de A3 (2017), A5 (2017), A7 (2017) en de A8 (2018))
Samsung Galaxy J serie Nee

Hoe controleer je of jouw smartphone waterdicht is?

Samsung telefoon waterdicht

Kijk eerst in de handleiding of je toestel een IP certificering heeft. Je herkent de certificering aan de letters 'IP' gevolgd door 2 cijfers. Het tweede cijfer geeft de waterdichtheid van je smartphone aan. IP67 en IP68 zijn de meest voorkomende IP certificeringen, zo ook bij Samsung. Toestellen met een IP67-certificering overleven 30 minuten op maximaal 1 meter diepte. Een smartphone met IP68 overleeft dezelfde tijd op maximaal 1,5 meter diepte. Bedenk hierbij wel dat zee- en chloorwater altijd schadelijk zijn voor een smartphone. Duik dus niet zomaar de zee of het zwembad in.

Toptoestellen

Samsung Galaxy S en Note waterdicht

Vanaf de Samsung Galaxy S7 hebben alle toestellen uit de Samsung Galaxy S-serie van Samsung een IP68-certificering. Dit betekent dus dat al deze smartphones 30 minuten overleven op maximaal 1,5 meter diepte. Deze certificering geldt voor alle varianten. Raak dus niet in paniek als je bijvoorbeeld je S7 Edge, S8 Plus of S10e in de gootsteen laat vallen. Ook alle Samsung Galaxy Note smartphones hebben een IP68-certificering. Met een toptoestel van Samsung hoef je dus nooit bang te zijn voor water.

Samsung Galaxy A en J serie

Samsung Galaxy A en J serie waterdicht

Alle smartphones uit de Samsung Galaxy J serie zijn niet waterbestendig. Hetzelfde geldt voor het grootste deel van de Samsung Galaxy A toestellen. Daar zijn echter wel een paar uitzonderingen met een IP68-certificering. Het gaat om de A3 (2017), A5 (2017), A7 (2017) en A8 (2018). Deze telefoons overleven dus 30 minuten op maximaal 1,5 meter diepte. Zee- en chloorwater zijn over het algemeen schadelijk van smartphones, dus we raden niet aan om met je telefoon het water in te duiken.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 17.047 beoordelingen