The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Welke videokaart heb je nodig?

Wil je gamen op je computer, dan heb je een videokaart nodig. Gamen zonder videokaart is over het algemeen niet aan te raden. De vraag blijft dan wel: welke videokaart heb je nodig? Wij leggen je uit wat voor videokaart je nodig hebt bij welke gebruikssituatie, zodat je precies weet welke kaart bij jouw wensen aansluit.

Je wilt simpele games spelen

De Sims screenshot

Speel je vooral games die al een paar jaar oud zijn en grafisch niet erg veeleisend? Dan heb in principe voldoende aan een instap grafische kaart. Met een basis videokaart speel je met een gerust hart simpele games als de Sims of games van elke jaren geleden in een full hd resolutie. Let er wel op dat deze kaarten niet erg toekomstbestendig zijn dus als je nieuwere games wil uitproberen, dan heb je een krachtigere kaart nodig in je pc.

Je wil gamen in full hd

Screenshot van Sekiro Shadows Die Twice

Tussen al het grafische geweld van 4K en VR in is er ook nog de middenmoot: full hd. Vind je gamen in full hd goed genoeg, dan heb je geen extreem krachtige videokaart nodig om je favoriete games te spelen. Een high end GTX of Radeon videokaart is in principe voldoende hiervoor. Je hebt ook de mogelijkheid om een instap RTX kaart te kiezen zoals de 2060. Wil je iets meer toekomstbestendig zijn, kies dan voor een krachtiger model.

Je wilt gamen in 4K of in VR

Screenshot van Red Dead Redemption 2

4K, ook wel Ultra HD genoemd, is langzamerhand steeds meer de geprefereerde beeldkwaliteit binnen gaming. Ook VR is groter en bekender dan voorheen. Wil je je aan een van deze dingen wagen, dan heb je wel een videokaart nodig die je van genoeg grafische paardenkracht voorziet. Bij VR ligt de ondergrens op een GTX 1060 videokaart of beter, terwijl de ondergrens voor 4K de GTX 1080 is. Of kies een krachtige RTX kaart ter voorbereiding op de nabije toekomst.

Je wilt de allerbeste prestaties

Screenshot van Cyberpunk 2077

Ben je op zoek naar het allerbeste van het moment, dan kom je qua videokaarten al snel uit bij de meest krachtige RTX kaarten. Voor de beste prestaties is de RTX 2080 de ondergrens, met aan de top van de grafische voedselketen de RTX 2080 Ti. Deze kaarten draaien moeiteloos je favoriete games in een resolutie naar keuze met de meeste frames per seconde. Met een van deze kaarten weet je zeker dat je het beste voorgeschoteld krijgt.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.123 beoordelingen