The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucinda

Hoe maak je opslagruimte vrij op je iPhone?

De melding 'Opslagruimte bijna vol' komt nooit op een goed moment. Bijvoorbeeld wanneer je op het punt staat om de surprise party van je beste vriend te filmen. In dit artikel lees je 5 dingen die je kunt doen om opslagruimte vrij te maken op Apple iPhone.

Tip 1: ruim apps op

Ik vind het leuk om allerlei apps te downloaden en te proberen. Maar naar verloop van tijd loopt mijn iPhone vol met apps die ik niet meer gebruik. En dat is zonde van de opslagcapaciteit. Ik volg onderstaande stappen om overbodige apps uit de opslag te verwijderen.

  1. Ik navigeer naar Instellingen en tik op 'Algemeen'.
  2. Hier kies ik 'iPhone-opslag' en tik ik de app aan die ik wil verwijderen.
  3. Nu selecteer ik 'Verwijder app' en bevestig ik met 'Verwijder app.'

Tip 2: verwijder foto's en video's

Foto's en video's verwijderen

Van mijn eerste kop koffie 's ochtends tot de bruiloft van mijn nicht; ik maak overal foto's en video's van. Het nadeel is dat al die media bij elkaar veel ruimte in beslag nemen. Ik moet er even goed voor gaan zitten, maar als ik eenmaal door mijn fotobibliotheek heen ben, scheelt dat zomaar een paar GB.

Let op: vergis je niet in de ruimte die jouw WhatsApp chats in beslag nemen. Vooral bij mijn groepschats waar de hele dag door plaatjes gestuurd worden, tikt dat behoorlijk aan. Daarom verwijder ik regelmatig alle mediageschiedenis van mijn chats in WhatsApp.

Tip 3: maak gebruik van iCloud

Apple iCloud

iCloud is een online ruimte waarop ik mijn foto's, documenten, video's en andere bestanden bewaar. Daardoor nemen mijn bestanden geen opslagruimte in beslag op mijn iPhone. Bovendien open ik iCloud vanaf ieder Apple apparaat. Zo kan ik bijvoorbeeld in de trein op mijn iPad verder aan een artikel dat ik op kantoor op mijn iMac getypt heb.

Tip 4: verwijder cache van apps

Apps gebruiken cachegeheugen om offline data op te slaan. Naar verloop van tijd loopt dit cachegeheugen vol en worden apps op je iPhone trager. Om dit op te ruimen, volg ik deze stappen:

  1. Ik navigeer naar mijn iPhone instellingen en tik op 'Algemeen'.
  2. Ik kies voor 'iPhone-opslag' en kom nu in het overzicht.
  3. Hier kies ik voor een app, als voorbeeld 'Coolblue' en ik selecteer 'Ruim op'.
  4. Dit bevestig ik met 'Ruim op.
  5. Het cachegeheugen is nu leeg en de knop 'Ruim op' is verdwenen.

Tip 5: reset Apple iPhone

Reset iPhone

Door Apple iPhone terug te zetten naar fabrieksinstellingen, maak in één keer heel veel ruimte vrij. Alle apps, documenten en foto's worden met deze actie van mijn iPhone gehaald. Het toestel is dan net zo leeg als toen ik hem na mijn aankoop voor het eerst aanzette. Lees in het volgende artikel hoe je Apple iPhone reset.

Let op: ik maak eerst een back-up van belangrijke gegevens en bestanden, want anders ben ik alles voorgoed kwijt.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.295 beoordelingen