The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home

Alles over bloeddrukmeters

Met een bloeddrukmeter houd je je gezondheid in de gaten. Wanneer je de bloeddrukmeting thuis uitvoert, heb je geen last van 'witte jassen bloeddruk'. Dit is een vertekend beeld van je bloeddruk dat je door zenuwen krijgt bij de huisarts. Daarom vertellen we hier wat je moet weten over het meten van je eigen bloeddruk en waarom dit belangrijk is.

Bloeddrukmeter kiezen

Bloeddrukmeters

Er zijn bloeddrukmeters voor je bovenarm en bloeddrukmeters voor je pols. Ook zijn er verschillende eigenschappen, zoals een bluetooth verbinding en geheugenfunctie, die voor jou belangrijk kunnen zijn. Hier leggen we uit welke functies er zijn en hoe jij de beste optie voor jou kiest.

Bloeddruk meten

Vrouw met bloeddrukmeter om bovenarm

Heb je een bloeddrukmeter gevonden? Dan lees je hier hoe je bij jezelf een nauwkeurige bloeddrukmeting uitvoert.

Bloeddruk waarden

Bloeddrukmeter met waardes

Wat is bloeddruk, of tensie, en wat betekenen de waardes die je te zien krijgt? Wanneer is je bloeddruk hoog en wanneer is deze te laag? Deze vragen beantwoorden we hier voor je.

Onder- en bovendruk

Bloeddrukmeter met manchet

Je bloeddruk bestaat uit een onderdruk en een bovendruk. Deze worden weergegeven in mmHg. Lees hier wat dit betekent en hoe jij deze waardes afleest van de bloeddrukmeter.

Hartslag en bloeddruk

Man met bloeddrukmeter

Naast je bloeddruk is ook je hartslag een belangrijk onderdeel van je gezondheid. Daarom zijn er veel bloeddrukmeters die ook je hartslag in de gaten houden. Lees hier wat het verband tussen je bloeddruk en hartslag is en waarom dit belangrijk is om te meten.

Installatie en gebruik

Polsbloeddrukmeter met app

Sommige bloeddrukmeters verbind je via bluetooth aan een app. Zo maak je de voortgang van je gezondheid inzichtelijker. Lees hier hoe je jouw bloeddrukmeter verbindt met een applicatie.© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.517 beoordelingen