The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Advies over drones met camera

Je gaat je eerste drone kopen. Maar hoe bepaal je welke drone met camera het beste bij jouw wensen past? In dit artikel bespreek ik een aantal zaken die je helpen bij het maken van een keuze. Zo zoom ik in op de beeldkwaliteit, vliegduur, bediening en overige functionaliteiten. Op basis hiervan vind je jouw droom drone.

Beeldkwaliteit: voor welke kwaliteit ga ik?

Beeldkwaliteit

Als je een drone met camera gaat kopen, bedenk je eerst waarvoor je hem gaat gebruiken. Wil je er professionele beelden mee maken? Dan kies je voor een drone die in 4K kwaliteit filmt. Een beginner heeft genoeg aan full hd resolutie. Een andere belangrijke factor voor de beeldkwaliteit is de beeldstabilisatie. Als je haarscherpe beelden wilt maken, kies je voor 3-assige beeldstabilisatie die voorkomt dat trillingen je opnamen verstoren. Een 2-assige of elektronische beeldstabilisator presteert hier minder in.

Accu: houd rekening met de totale vliegduur en afstand

Vliegduur en afstand

Met de ene drone maak je een langere vlucht dan met de andere. Dit heeft met de sterkte van de accu te maken. De geavanceerdere modellen hebben een krachtigere accu. Hiermee vlieg je langer en een groot aantal meters dan met een instapmodel. Bedenk wel dat een lange vliegduur vaak niet langer duurt dan 30 minuten. Er bestaan namelijk nog geen betaalbare accu's die beter presteren en de drone tegelijkertijd niet te zwaar maken.

Fysieke eigenschappen: er bestaan lichte en zware drones

Fysieke eigenschappen

Als je je drone overal mee naartoe wilt nemen, is het verstandig om een compact model aan te schaffen. Een instapmodel is vaak een stuk kleiner en lichter. De geavanceerde modellen hebben soms een gewicht van ruim een kilo. Deze drones neem je bijvoorbeeld niet zo gemakkelijk mee op reis. De (semi)professionele videograaf zal hier ongetwijfeld op voorbereid zijn. Maar voor wie nog niet zo lang thuis is in de dronewereld: houd rekening met de grootte en het gewicht.

Obstakeldetectie: bepaal de hoeveelheid sensoren

Obstakeldetectie

Je wilt natuurlijk voorkomen dat je drone ergens tegenaan vliegt en daardoor crasht. Obstakeldetectie helpt je hierbij. Niet alle drones hebben een uitgebreid detectiesysteem. Sommige modellen hebben alleen sensoren aan de voorkant. Andere drones hebben een sensor aan de voor- en achterkant. Als je voor volledige veiligheid gaat, is obstakeldetectie aan de voor-, achter- en onderkant het beste. Zo weet je zeker dat de drone op tijd uitwijkt voor obstakels.

Functionaliteiten: het aantal opties verschilt per drone

Functionaliteiten

De hoeveelheid opties hangt af van het type drone dat je kiest. Bepaal dus van tevoren over welke opties jouw drone moet beschikken. Sommige drones zijn met handgebaren te bedienen. Als de drone beschikt over de ‘Go home’ functionaliteit, keert hij automatisch terug naar zijn vertrekpunt wanneer hij de maximale afstand bereikt. De meeste drones beschikken ook over ActiveTrack. In deze modus volgt het apparaat een bepaald object of persoon.

Bediening: kies uit verschillende bedieningssystemen

Bediening

Een drone is vaak op verschillende manieren te besturen. De instapmodellen werken meestal met een speciale app waarmee je de drone bestuurt. Als je een combinatiepakket aanschaft, zit daar een controller bij waar je telefoon in past. Je bestuurt de drone via joysticks en gebruikt je telefoon als beeldscherm. Sommige controllers hebben een eigen scherm waarop je de drone volgt. Met alleen een app bestuur je het apparaat vaak minder precies.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.522 beoordelingen