The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jaimy

Advies over handmixers

Ben je op zoek naar een handmixer, maar weet je niet welke je moet kiezen? In dit artikel vertellen wij waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een handmixer. Zo let je bijvoorbeeld op het vermogen en welke accessoires je erbij krijgt. Met een hoger vermogen kneed je makkelijker stevig deeg en met meer accessoires maak je meer verschillende bereidingen.

Handmixer kiezen

Handmixer kiezen

Handmixers lijken in eerste instantie veel op elkaar. Toch zitten er een aantal verschillen tussen. Ben je van plan om een handmixer aan te schaffen? Stel jezelf dan de volgende vragen:

  • Hoeveel vermogen heeft de handmixer nodig?
  • Hoeveel standen heeft de handmixer?
  • Welke accessoires gebruik je?
  • Wil je een losse of een vaste handmixer?

Hoeveel vermogen heeft de handmixer nodig?

Vermogen handmixer

Tussen handmixers zit er verschil in het vermogen. Ga voor jezelf na wat je wilt doen met de handmixer. Met een vermogen tot 400 watt meng en kneed je niet al te zware ingrediënten, zoals slagroom. Deeg of beslag bereid je in kleine hoeveelheden. Met een vermogen boven de 400 watt meng en kneed je ingrediënten die steviger zijn en waar veel kracht bij komt kijken, zoals brooddeeg. Dankzij het hoge vermogen raakt de mixer niet overbelast.

Hoeveel standen heeft de handmixer?

Standen handmixer

Het is belangrijk dat je let op het aantal standen. Wil je een geleidelijke overgang van laag naar hoog, dan is een mixer met meerdere snelheden het meest geschikt. Vind je het juist fijn om snel van laag naar hoog te gaan, dan volstaat een mixer met 2 of 3 snelheden. Een mixer met meer standen heeft meestal de voorkeur. In recepten vragen ze vaak om de snelheid langzaam op te bouwen, zoals bij het opkloppen van slagroom.

Welke accessoires gebruik je?

Accessoires handmixer

Je krijgt standaard 2 klopgarden en 2 kneedhaken bij de handmixers in ons assortiment. Er zijn ook andere accessoires die je bij een handmixer gebruikt. Zo meng en mix je ingrediënten in de mengbeker. Met een staafmixervoet mix, pureer en maal je ingrediënten. Een draadgarde gebruik je voor het opkloppen van slagroom. Bij een handmixer die je vastklikt krijg je standaard een mengkom. Zo maak je gemakkelijk grote bereidingen.

Wil je een losse of een vaste handmixer?

Handmixer met houder

Er zijn handmixers die je vastklikt en handmixers die je los gebruikt. Gebruik je de losse handmixer lang en voor zwaar beslag? Ga dan voor een mixer die niet te veel weegt. Hierdoor krijg je niet snel last van vermoeide armen. Met een vaste handmixer mix je zonder moeite een lange tijd zwaar deeg. Een vaste handmixer neemt wel meer ruimte in beslag door de houder.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.584 beoordelingen