The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Daan

Hoe installeer je de Eufy Video Doorbell?

De Eufy Video Doorbell is een slimme deurbel die camerabeelden op een basisstation opslaat. Je hebt hierdoor geen cloudabonnement nodig. De installatie van de deurbel en het bijbehorende basisstation kan ingewikkeld zijn. In dit artikel vertellen we hoe je de Eufy Video Doorbell installeert.

De Eufy Video Doorbell installeren in 5 stappen

Bij de installatie van de Eufy Video Doorbell doorloop je 5 stappen.

  • Stap 1: installeer het basisstation en koppel de app
  • Stap 2: bepaal welke stroomvoorziening je gebruikt
  • Stap 3: voltooi de bedrade installatie (optioneel)
  • Stap 4: monteer de Eufy Video Doorbell
  • Stap 5: test of de deurbel werkt

Let op: bij bedrade installatie gebruik je een beltransformator om het voltage van de connector om te zetten.

Stap 1: installeer het basisstation en koppel de app

Basisstation installeren

Heb je al Eufy IP-camera’s met een basisstation? Sla deze stap dan over.

Voordat je de deurbel installeert, stel je eerst het bijbehorende basisstation in. Koppel het basisstation met de meegeleverde ethernetkabel aan je router en plaats de stekker in een stopcontact. Het lampje op het basisstation wordt blauw als hij klaar is voor installatie. Download de Eufy app op je smartphone of tablet en maak een account aan. Na het activeren van je account voeg je het basisstation toe in de app en volg je de instructies.

Stap 2: bepaal welke stroomvoorziening je gebruikt

Stroomvoorziening Eufy deurbel

De Eufy Video Doorbell is zowel draadloos als bedraad te installeren. Bepaal van tevoren of je de deurbel via de batterij of via de bedrading van je huidige deurbel van stroom voorziet. Een draadloze installatie is een stuk eenvoudiger, maar je moet de batterij regelmatig opladen. Bij een bedrade installatie heeft de deurbel altijd stroom. De installatie is in dit geval wel een stuk lastiger. Kies je voor een draadloze installatie? Laad dan de batterij volledig op voor je begint met installeren.

Stap 3: tips voor bedrade installatie

Bedrade installatie

Als je kiest voor een bedrade installatie is het belangrijk dat je van tevoren de stroom van de deurbel uitschakelt in de meterkast. Dit controleer je door op je huidige deurbel te drukken. Als de stroom eraf is, maak je de kabels van de oude deurbel los. Zorg ervoor dat de bekabeling uit blijft steken, omdat je deze later weer aan je Eufy deurbel vastmaakt. De deurbel werkt op 8 tot 24 volt. In sommige huizen heb je een beltransformator nodig om hem van de juiste stroom te voorzien.

Stap 4: monteer de Eufy Video Doorbell

Eufy deurbel monteren

Bepaal waar je de deurbel installeert. Boor gaten voor de meegeleverde pluggen als je de deurbel op een muur bevestigt. Schroef hierna de achterplaat van de deurbel vast. Je klikt de deurbel hier eenvoudig op vast. Bij een bedrade installatie schroef je eerst de bekabeling vast aan de achterkant van de deurbel. Het maakt niet uit waar je iedere kleur plaatst, maar let er wel op dat de kabels naar beneden hangen. Na het vastklikken krijg je de deurbel alleen nog los met de meegeleverde verwijderpin.

Stap 5: test of de deurbel werkt

Eufy deurbel testen

Als de batterij volledig is opgeladen of als je de stroom weer hebt ingeschakeld, test je of de Eufy deurbel werkt. Koppel hem aan je account in de Eufy app en doorloop de laatste installatiestappen. Hierna test je hem door op de drukknop te drukken. Als je een smartphone notificatie ontvangt en een geluidssignaal van het basisstation hoort, werkt de deurbel naar behoren. In de app stel je vervolgens al jouw persoonlijke voorkeuren in.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.186 beoordelingen