The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Julia

Hoe installeer je een glazen screenprotector bij een vingerafdrukscanner onder het scherm?

Soms werkt je vingerafdrukscanner niet meer naar behoren wanneer je een glazen screenprotector over je scherm plakt. Hierdoor kun je je smartphone opeens niet meer ontgrendelen met je vingerafdruk. Dit los je op door de instellingen in je telefoon aan te passen. We leggen je in 3 stappen uit wat je moet doen om je in-scherm vingerafdrukscanner weer te laten werken.

Je screenprotector installeren in 3 stappen

Het plakken van een glazen screenprotector over je vingerafdrukscanner zorgt ervoor dat de scanner niet meer werkt. In dit artikel leggen we in 3 stappen uit hoe je ervoor zorgt dat je vingerafdrukscanner onder je scherm weer werkt. De stappen zijn uitgelegd op een Samsung toestel, maar zijn voor alle smartphones ongeveer hetzelfde.

  • Stap 1: druk de luchtbubbels weg
  • Stap 2: zet de Aanraakgevoeligheid aan
  • Stap 3: stel je vingerafdruk opnieuw in

Stap 1: druk de luchtbubbels weg

Lucht onder de screenprotector wegduwen

Maak voordat je je screenprotector plakt het glas goed schoon met het meegeleverde doekje. Zo zit er geen vuiligheid onder het beschermglas. Wanneer je de screenprotector installeert is het belangrijk dat je alle lucht goed wegduwt op de plek van de vingerafdrukscanner. Je duwt de lucht onder de screenprotector het makkelijkst weg met je duim. Druk de lucht weg door deze naar de zijkant te wrijven.

Stap 2: zet de Aanraakgevoeligheid aan

Smartphone menu

Ga naar het instellingenmenu van je smartphone. Scrol naar beneden tot je in het menu bij Display uitkomt. Hier vind je de optie om de Aanraakgevoeligheid aan te zetten. Zet het schuifje aan.

Stap 3: stel je vingerafdruk opnieuw in

In het instellingenmenu stel je je vingerafdruk opnieuw in bij Biometrie en beveiliging. Hier voer je je vingerafdruk opnieuw in door te klikken op Vingerafdrukken. Volg hier de instructies. Stel je vingerafdruk in vanuit verschillende hoeken. Draai je vinger zodat je alle randen van je vinger hebt vastgelegd. Ben je klaar? Klik dan op Gereed. Je vingerafdruk is nu opgeslagen. Je kan nu je scherm ontgrendelen met je vingerafdruk.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.771 beoordelingen