The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Chiara

Hoe los je de stank in je wasdroger op?

Je wasdroger ruikt vreemd en nu wil je dat de stank weggaat. Logisch, je wil natuurlijk niet dat je droger stinkt. Mogelijk heeft de automaat een schoonmaakbeurt nodig. Lees hier wat de vreemde geur uit je wasdroger is en hoe je hiervan afkomt.

Stank in je wasdroger oplossen

Stank in droger

Komt er een vreemde geur uit je droger? Daar wil je natuurlijk snel vanaf. Er zijn meerdere mogelijke oorzaken van stank uit je wasdroger. Lees hier 3 tips hoe je van stank afkomt:

  • Tip 1: gebruik je nieuwe droger een paar keer
  • Tip 2: leeg het pluizenfilter
  • Tip 3: maak je condensor schoon

Tip 1: gebruik je nieuwe droger een paar keer

Nieuwe wasdroger stank

Heb je een nieuwe droger en ruikt deze naar plastic? Dit komt doordat de kunststof delen warm worden en een plastic geur afgeven. Meestal verdwijnt dit vanzelf na een paar keer drogen.

Tip 2: leeg het pluizenfilter

Leeg pluizenfilter

Als je het pluizenfilter niet leegt, ruik je mogelijk een brandlucht. Dit is niet alleen een vervelende geur, maar ook nog eens gevaarlijk. Haal na elke droogbeurt het pluizenfilter uit de deuropening. Verwijder grote stofdelen en maak het filter schoon met een vochtige doek. Gebruik één keer per maand een stofzuiger om het filter en de ruimte waarin je het filter plaatst volledig schoon te maken.

Tip 3: maak de condensor schoon

Condensor schoonmaken

In de condensor hoopt zich na een tijd een heleboel vuil op. Maak je dit nooit schoon, dan kan dit gaan stinken. Maak de condensor elke 2 tot 3 maanden even schoon. Bij een condensdroger haal je de condensor eruit. Deze spoel je af onder de kraan. Haal een vochtige doek door de ruimte waar de condensor zit. Bij een warmtepompdroger zit de condensor vast. In dat geval maak je alleen de voorkant schoon met een stofzuigerborstel.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.756 beoordelingen