The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jeroen

Tips bij het gebruik van je wasdroger

Wil je dat je kleding goed droogt en dat je wasgoed en de droger zo lang mogelijk meegaan? Lees dan hier onze wasdroger tips door. Voor jij je wasgoed droogt, check je eerst de droogsymbolen op het label in je kleding. Ook is het belangrijk dat je je aan het maximale vulgewicht houdt en dat je je wasdroger regelmatig schoonmaakt.

Tip 1: check de droogsymbolen

Droogsymbolen wasdroger

Om te voorkomen dat je favoriete wasgoed krimpt, controleer je altijd de symbolen op het etiket aan de binnenkant van je wasgoed. Kleding die niet in de droger mag, kan je liggend of hangend drogen. Een wollen trui die je op een rek droogt mag je bijvoorbeeld nooit hangend drogen, omdat deze dan uitrekt. Houd je altijd goed aan de voorschriften.

De belangrijkste droogsymbolen zie je hier.

  • Symbool 1: Droogtrommel lage stand
  • Symbool 2: Droogtrommel hoge stand
  • Symbool 3: Niet drogen in de droogtrommel
  • Symbool 4: Liggend drogen
  • Symbool 5: Hangend drogen

Tip 2: centrifugeer je was vooraf

Miele wasdroger

Zorg ervoor dat je jouw wasmachine op een hoge centrifugesnelheid (minimaal 1400 toeren per minuut) laat draaien. Je wasgoed komt dan droger uit de wasmachine en hoeft minder lang de wasdroger in. Dat is beter voor je wasgoed, je wasgoed is sneller droog en je bespaart ook nog eens op je energiekosten. Let wel op: wol, zijde en ander kwetsbaar wasgoed zijn hiervoor niet geschikt.

Tip 3: sluit knopen en ritsen

Display Miele wasdroger

Sluit alle knopen en ritsen en droog spijkerbroeken niet tegelijk met kwetsbaar wasgoed. Of je nieuwe wasdroger nu wel of niet over een kledingbeschermende trommel beschikt; de meeste schade aan kleding ontstaat door de wrijving van het ene kledingstuk tegen het andere. Spijkerstof in het bijzonder heeft een schurend effect.

Tip 4: houd je aan het vulgewicht

Wasdroger in woning

Het lijkt een inkoppertje, maar de trommel net iets te vol proppen doen we allemaal weleens en kan op den duur vervelende gevolgen hebben. Probeer je dus aan het aanbevolen vulgewicht van je wasdroger te houden: een overvolle trommel zorgt er niet alleen voor dat je was minder goed droog wordt, maar kan de wasdroger ook beschadigen. Zorg er ook voor dat je geen wasverzachter gebruikt voor kleding die in de droger gaat. De stoffen die in wasverzachter zitten slaan neer op de sensoren in de droger en kunnen storingen veroorzaken.

Tip 5: maak de wasdroger regelmatig schoon

Trommel wasdroger

Om ervoor te zorgen dat je wasdroger efficiënt droogt, houd je het pluizenfilter en de condensor schoon. Het pluizenfilter reinig je na elke droogbeurt. Dit doe je door het filter uit de wasdroger te halen en grote stofdelen te verwijderen. Maandelijks maak je dit grondig schoon met een stofzuiger. De condensor bevindt zich onder in je wasdroger. Heb je een condensdroger dan spoel je deze schoon. Bij een warmtepompdroger is de condensor ingebouwd en zuig je deze schoon.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 15.478 beoordelingen