The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jeroen

Mijn droger droogt niet goed, wat nu?

Een droger schaf je aan met één doel: je wasgoed drogen. Heel vervelend dus als je droger niet goed droogt. In dit artikel vertel ik je meer over de mogelijke oorzaken van een slecht droogresultaat en geef ik je tips om dit te verhelpen.

Kies het juiste programma en belading

Waslabel

Voor het beste droogresultaat kies je het juiste programma voor het type was. Houd katoenen en synthetische was altijd gescheiden. De vezels van deze stoffen verschillen veel en hierdoor hebben ze een andere droogtijd. Ook de hoeveelheid was die je in de wasdroger stopt, is belangrijk. Raadpleeg de handleiding als je wil weten wat de maximale belading is bij welk programma.

Maak de sensor schoon

Wasdroger trommel

Drogers hebben een sensor in de trommel die de vochtigheidsgraad meet. De plek van deze sensor verschilt per model. Tijdens een wasbeurt hopen restjes wasmiddel en wasverzachter zich op, op de sensor. Hierdoor meet hij minder nauwkeurig en stopt het programma te vroeg. Door eens in de maand de sensor schoon te maken met een vochtige doek, los je dit probleem op. Kijk in de handleiding van je droger voor de precieze plek van de sensor.

Maak het filter en de condensor schoon

Wasdroger pluizenfilter

Maak de condensor en het filter regelmatig schoon. Een vuile of verstopte condensor zorgt ervoor dat de droger het vocht niet meer opneemt uit de warme lucht. Hierdoor droogt je was minder goed. Ook een verstopt pluizenfilter beïnvloedt het droogresultaat, omdat de lucht niet vrij kan stromen. Lees hoe je de condensor en het filter schoonmaakt in het volgende artikel.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.769 beoordelingen