The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Charlotte

Hoe onderhoud je jouw filter koffiezetapparaat?

Om een optimale koffiesmaak te behouden, is het belangrijk dat je jouw filter koffiezetapparaat regelmatig onderhoudt. Wanneer je vaak je koffiezetapparaat ontkalkt, verleng je de levensduur van de machine. Je zorgt er namelijk voor dat de opgebouwde kalkaanslag verdwijnt, zodat deze niet in je kopje belandt. Je leest hieronder hoe je jouw filter koffiezetapparaat het best onderhoudt.

Aan de slag met je filter koffiezetapparaat onderhouden

Ontkalk jouw filter koffiezetapparaat na het gebruik van het honderdste papieren filter, zodra het doosje leeg is. Wanneer je geen papieren filters gebruikt, ontkalk je de machine het beste één keer per kwartaal of wanneer je pruttelende geluiden hoort en het koffiezetten langer duurt.

  • Stap 1: kies de juiste ontkalker.
  • Stap 2: loop het ontkalkingsproces door.
  • Stap 3: maak de losse onderdelen met de hand schoon.

Stap 1: kies de juiste ontkalker

Bekijk in de handleiding van jouw filter koffiezetapparaat welke ontkalker het beste bij jouw machine past. Wanneer dat niet specifiek staat aangegeven, raden wij een universele ontkalker aan. De werking van alle universele ontkalkers is hetzelfde. Zo spoel je de vloeibare ontkalker met water in het waterreservoir. Let er wel op dat de verhoudingen verschillen. Zo is het ene waterreservoir groter dan het andere.

Stap 2: loop het ontkalkingsproces door

Schenk 1 à 2 kopjes met het ontkalkingsmiddel en dezelfde hoeveelheid water in het waterreservoir. Zet je filter koffiezetapparaat aan en laat de machine helemaal doorlopen totdat de machine is uitgedruppeld. Gooi de kan met het ontkalkingsmiddel en water leeg. Herhaal dit proces hierna nog 2 keer, alleen dan met water. Hierdoor weet je dat alle restjes van het ontkalkingsmiddel zijn weggespoeld. Zo kan jouw machine er weer 100 zetbeurten tegenaan.

Stap 3: maak de losse delen met de hand schoon

Het is niet alleen belangrijk dat je de leidingen ontkalkt, maar ook dat je de losse onderdelen regelmatig schoonmaakt. Denk aan de koffiekan en de filterhouder. Was deze onderdelen met de hand af. Om je koffiezetapparaat blinkend schoon te houden, maak je de buitenkanten schoon met een doekje. Ook als jouw apparaat over een warmhoudplaat beschikt. Deze reinig je eenvoudig met een natte doek.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen