The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Hoe ontkalk je jouw Jura E6 of E60 koffiemachine?

Om jouw Jura E6 of E60 te ontkalken, volg je onderstaande instructies. Op het display van jouw koffiemachine verschijnt vanzelf een melding wanneer ontkalken nodig is. Zorg dat je deze melding altijd opvolgt, omdat je hiermee de levensduur van jouw apparaat verlengt. Als je het Jura Claris Smart waterfilter gebruikt en dit telkens op tijd vervangt, is het ontkalken nog zelden nodig.

Instructies voor ontkalken

De video laat stap voor stap zien wat je moet doen om jouw koffiemachine te ontkalken. Het ontkalken duurt ongeveer 45 minuten. De koffiemachine beschikt over een ontkalkingsprogramma dat je via het display eenvoudig selecteert.

Nodig:

  • Jura ontkalkingstabletten (3 stuks per reinigingsbeurt)
  • Opvangbak (500 ml inhoud)

Hoe vaak moet je ontkalken?

Jura E6 of E60 ontkalken

De Jura E6 en E60 geeft vanzelf een melding wanneer ontkalken nodig is. Wanneer je het Jura Claris Smart waterfilter telkens op tijd vervangt, is ontkalken eigenlijk niet meer nodig. Dit waterfilter voorkomt namelijk voor 99% het ontstaan van kalkaanslag. Hoe vaak ontkalken nog nodig is, hangt af van de hoeveelheid kalk er in jouw kraanwater zit. Houd rekening met zo'n één keer per 2 jaar.

Welk ontkalkingsmiddel gebruik je?

3 x 3 ontkalkingstabletten | Geschikt voor Jura koffiemachines | Voor 3 ontkalkingsbeurten
22,99
op voorraad

We raden je aan om de ontkalkingstabletten van Jura's eigen merk te gebruiken. Dit reinigingsmiddel is precies afgestemd op jouw koffiemachine, zodat je zeker weet dat je de machine niet beschadigt. Ook voorkom je zo dat de garantie op de koffiemachine vervalt, wegens gebruik van verkeerde reinigingsmiddelen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.164 beoordelingen