The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Iris

Hoe reinig je het melksysteem van jouw Jura E8?

Volg de instructies uit onderstaande video om het melksysteem van de Jura E8 goed te reinigen. Met het reinigingsprogramma spoel je alle melkresten weg, zodat er geen bacteriën in het melksysteem ontstaan. Zorg ervoor dat je deze reinigingsbeurt dagelijks uitvoert na het zetten van melkspecialiteiten. Zo weet je zeker dat je geen bacteriën binnenkrijgt en ziek wordt.

Instructies voor reinigen

De video laat zien hoe je het melksysteem van jouw koffiemachine in 20 minuten reinigt. De koffiemachine beschikt over een reinigingsprogramma dat je via de linker draaiknop eenvoudig selecteert.

Nodig:

  • Jura Melksysteem Reiniger (15 ml per reingingsbeurt)
  • Kan of beker (500 ml inhoud)
  • Opvangbak (500 ml inhoud) *

*In de video wordt gebruik gemaakt van een speciale duobak. Je gebruikt hier ook gewoon 2 losse bakken voor: één zet je onder de wateruitloop, de ander vul je met ontkalkingsmiddel.

Hoe vaak moet je reinigen?

Jura E8 melksysteem reinigen

Omdat melkresten snel aankoeken en er kort hierna bacteriën ontstaan, zul je het melksysteem dagelijks moeten reinigen. Zo voorkom je dat je ziek wordt door bedorven melk. Na het zetten van een melkspecialiteit, spoelt de machine de leidingen kort door met water. Dit gebeurt automatisch. Ga je de koffiemachine even niet meer gebruiken? Dan reinig je het melksysteem grondig met reinigingsmiddel, zoals beschreven staat in dit artikel.

Welk reinigingsmiddel gebruik je?

Melksysteemreiniger | Geschikt voor Jura koffiemachines | Ook voor handmatige melkopschuimers
14,99
tijdelijk uitverkocht

Het is het best om de melksysteemreiniger van Jura's eigen merk te gebruiken. Dit middel is namelijk precies afgestemd om het materiaal van het melksysteem. Hierdoor voorkom je dat de machine beschadigt of dat de garantie op de koffiemachine vervalt, wegens gebruik van verkeerde reinigingsmiddelen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.115 beoordelingen