The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Caitlin

Hoe til je jouw wasmachine naar de juiste plek?

Het tillen van een wasmachine is in principe niet ingewikkeld als je weet hoe het moet. Zorg er wel altijd voor dat je met 2 personen bent. Zo heb je genoeg kracht om de machine samen te tillen. Wij leggen je in 4 stappen uit hoe jij je wasmachine veilig naar de juiste plek draagt.

Wasmachine in 4 stappen naar de juiste plek tillen

Wasmachine tillen

Om een wasmachine goed op te tillen en op de juiste plek te zetten, volg je onderstaande 4 stappen:

  • Stap 1: kantel de wasmachine.
  • Stap 2: til de wasmachine op.
  • Stap 3: til de wasmachine de trap op of af.
  • Stap 4: zet de wasmachine rustig neer.

Stap 1: kantel de wasmachine

Wasmachine kantelen

Een wasmachine tillen doe je altijd met 2 personen. Bepaal wie de bovenkant vastpakt en wie de onderzijde van de wasmachine vasthoudt. Houd jij de bovenkant vast? Pak dan het bovenblad van het toestel vast aan de achterkant. Kantel het toestel naar je toe door de bovenkant naar je toe te trekken en één stap achteruit te zetten. Pak je de onderkant, pak dan aan één kant het voorpootje en aan de andere kant de achterzijde van de wasmachine.

Stap 2: til de wasmachine op

Wasmachine optillen

Voor de veiligheid raden we aan om handschoenen aan te doen met extra grip en stevige schoenen te dragen. Vergeet ook niet om door je knieën te buigen en je rug goed recht te houden. Als je de wasmachine aan de onderkant vast hebt, moet jij tillen. Verplaats je hand van het voorste pootje naar de hoek aan de achterkant, zodat je beide kanten vasthoudt. Til de wasmachine op en laat deze op je been rusten. Plaats het apparaat hierna tegen je borst en houd je armen in een hoek van 45 graden. Heb je het toestel van boven vast? Dan zorg jij ervoor dat de machine in balans blijft. Komt jouw wasmachine op de begane grond, ga dan naar stap 4.

Stap 3: til de wasmachine de trap op of af

Til je de wasmachine omhoog? Dan bepaalt de persoon die de bovenkant vast heeft het tempo. Til je hem naar beneden, dan is dit de onderste persoon. Let goed op bochten en leuningen. Geef aan wanneer je wat draait, zodat de andere persoon hier rekening mee houdt.

Stap 4: zet de wasmachine rustig neer

Als laatste stap zet je de wasmachine rustig neer. Schuif de wasmachine op zijn definitieve plek. Nu je wasmachine op de juiste plek staat, is het tijd om de wasmachine aan te sluiten.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen