The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Rowan

De meest voorkomende storingen van LG wasmachines

Je LG wasmachine geeft plotseling een storing. Dit zie je doordat er een foutcode op het display staat. Mogelijk zie je ook op een andere manier dat er iets niet goed gaat. Bijvoorbeeld wanneer de trommel vol met water blijft staan. Natuurlijk wil je snel een oplossing voor deze LG storing. In dit artikel lees je per foutmelding wat je moet doen.

LG storing IE

LG storing IE

Zie je foutmelding IE op het display van je LG wasmachine? Dan is er een probleem met de watertoevoer. Draai de kraan helemaal open, zodat hier genoeg water doorheen kan. Controleer vervolgens of er een knik in de toevoerslang zit. Haal de knik eruit of vervang de slang wanneer deze stuk is. Tot slot controleer je het filter van de toevoerslang. Dit doe je door de slang los te maken van de kraan. Leg voor de zekerheid een handdoek klaar. Reinig het filter als hier vuil in zit en sluit de slang opnieuw aan.

LG storing OE

LG storing OE

Wanneer je foutmelding OE op het display ziet, is de afvoer verstopt. Zit er een knik in de afvoerslang? Haal deze knik er dan uit. Ook kan het zijn dat er bijvoorbeeld een haarspeld of munt in het filter voor de afvoerpomp zit. Om dit te controleren open je het klepje aan de voorkant van de wasmachine. Meestal zit dit rechts onderin. Haal het filter eruit en maak dit schoon. Vervolgens plaats je het filter terug. Test of het wasprogramma het nu wel doet.

LG storing UE

LG storing UE

Bij storing UE is de wasmachine uit balans. Bijvoorbeeld wanneer er te weinig was in de trommel zit. Voeg daarom wat bijpassend wasgoed toe. Ook kan het zijn dat je wasgoed aan één kant van de trommel zit. Is dit het geval? Verdeel het dan opnieuw om een betere balans te krijgen. Was je zware stukken, zoals bijvoorbeeld een badjas of -mat? Ook dan kan het nodig zijn om deze te herschikken.

LG storing dE, dE1 of dE2

LG storing dE

Als je de melding dE, dE1 of dE2 ziet, zit de deur niet goed dicht. Duw de deur daarom goed aan tot je een klik hoort. Mogelijk zit er wasgoed vast tussen de deur. In een extremer geval is de deurvergrendeling stuk en heb je een monteur nodig.

LG storing LE

LG storing LE

De motor is overbelast wanneer je LE ziet staan. Mogelijk zit er te veel wasgoed in de trommel; haal er daarom wat uit. Om de motor te koelen laat je de wasmachine 30 minuten met rust. Start het wasprogramma hierna opnieuw.

LG storing AE

LG storing AE

Storing AE geeft aan dat er een lekkage in de wasautomaat is. Zet het apparaat direct uit en haal dit van de stroom af. Draai de kraan voor de watertoevoer volledig dicht. Neem contact op met LG of met de verkoper als je wasmachine binnen de garantie valt.

LG storing PE

LG storing PE

Je ziet foutcode PE staan: dit betekent een storing met de waterpeilsensor. Sluit de waterkraan en trek de stekker uit het stopcontact. Check of de wasautomaat juist is aangesloten op de watertoevoer. Zit er een verstopping of knik in de aanvoerslang? Maak de slang dan schoon of haal de knik eruit. Zet het apparaat vervolgens weer aan.

Probleem niet verholpen?

Klantenservice Coolblue

Als de oplossingen niet werken, haal je de stekker uit het stopcontact en wacht je 30 minuten om de automaat te resetten. Werkt ook dit niet? Jammer genoeg zijn niet alle problemen zelf op te lossen. Soms moet er een monteur aan te pas komen. Heb jij je wasmachine bij Coolblue gekocht? En valt deze binnen de garantie? Neem dan contact op met de klantenservice. Is dit niet het geval? Bel dan met jouw verkooppunt of met LG.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.115 beoordelingen