The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Sanne

6 tips voor de beste foto tijdens de wintersport

Je gaat op wintersport en wilt alle momenten zo goed mogelijk vastleggen met je camera. Maar hoe doe je dit precies? In dit artikel lees je op welke manier je het wintersportgebied vastlegt en hoe je jouw skiënde familie fotografeert. Zo kijk je via deze foto's met extra plezier terug op de vakantie.

Tip 1: neem de juiste camera mee

Juiste camera

Tijdens de wintersportvakantie is de kans op materiële schade door een val groot. Het is dan niet verstandig om kostbare apparatuur mee te nemen. Je werkt het veiligst met een camera die tegen een stootje kan. Denk hierbij aan een compact toestel met inklapbare lens. Action camera's zijn natuurlijk het meest geschikt voor het maken van actiefoto's op een schadevrije manier. Als je liever meer van de omgeving fotografeert, is een compactcamera of kleine systeemcamera de beste keuze.

Tip 2: fotografeer de sneeuw niet met de zon mee

Niet met de zon mee

In het artikel over fotograferen in een winterlandschap krijg je tips over fotograferen bij sneeuw. Tijdens de wintersport komt deze informatie goed van pas. Voor het fotograferen van een wintersportlandschap is er nog een extra tip die je kan helpen: let erop dat je een kwartslag naar de zon gedraaid staat. Zodra je de zon in je rug hebt, reflecteert het licht via de sneeuw en zie je niet meer zo veel details in het landschap.

Tip 3: kies het beste uitzicht

Beste uitzicht

Om een mooie foto te maken van het prachtige wintersportgebied, is het handig om een hoog standpunt in te nemen. Vanuit de kabelbaan of stoeltjeslift heb je vaak een prachtig uitzicht. Bovenaan de berg is dit natuurlijk ook het geval. Maak daarom eerst een foto voor je weer naar beneden roetsjt. Als je meer van actiefotografie houdt, wacht je met foto's maken tot je beneden bent. Een laag perspectief geeft een cool effect voor het vastleggen van skiërs en snowboarders.

Tip 4: denk goed na over de compositie

Compositie

Een interessante wintersportfoto heeft zijn succes meestal te danken aan de compositie. Denk goed na over de voorgrond, het midden van de foto en de achtergrond. Hiermee creëer je diepte en wordt het beeld indrukwekkender. Een ondergesneeuwde boom of berghut dient goed als voorgrond. Een paar vrolijk gekleurde wintersporters zijn geschikt materiaal voor het middenstuk. Je maakt je foto af met op de achtergrond een indrukwekkende bergketen. Als je actiefoto's neemt, zet je de actiesporter op de voorgrond.

Tip 5: gebruik de sportstand

Sportstand

Naast het winterlandschap zijn de sporters ook een goed onderwerp om vast te leggen. Om je vrienden en familie in actie zo goed mogelijk te fotograferen, zet je jouw camera op de sportstand, mocht je die hebben. In deze modus houdt de camera rekening met de snelheid van de sporters. Om er zeker van te zijn dat je die ene snowboardtruc er goed op krijgt, fotografeer je in burstmodus. Op deze manier maak je kort achter elkaar een aantal foto's.

Tip 6: neem een extra accu mee

Extra accu

Het kan tijdens de wintersport erg koud worden. De gevoelstemperatuur daalt door een ijzige wind tot temperaturen ver onder het vriespunt komen. Naast je lichaam vindt ook je camera dit niet echt prettig. Probeer je camera zo kort mogelijk aan de kou bloot te stellen. Neem een extra volle accu mee, want door de kou houdt je batterij het veel minder lang vol.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.220 beoordelingen