The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jesper

Vergelijk de Samsung Galaxy A51 met de Samsung A71

De Samsung Galaxy A51 en A71 zijn 2 van de meest populaire smartphones van 2020. De Samsung A71 is het meest geavanceerde toestel van deze middenklassers. Het grootste verschil tussen de A51 en A71 zit in snelheid en formaat. In dit artikel duiken we dieper in op de overeenkomsten en verschillen.

Samsung Galaxy A51

128 GB opslagcapaciteit | 6,5 inch full hd scherm | Android 10
359,-
niet meer leverbaar
  • Bij het kijken van een filmpje of het scrollen door je social media hapert dit toestel zelden.
  • Met de groothoeklens zet je grote groepen en gebouwen of weidse landschappen eenvoudig op de foto.
  • Vanwege het grote 6,5 inch scherm past deze telefoon niet in elke hand of broekzak.

Samsung Galaxy A71

128 GB opslagcapaciteit | 6,7 inch full hd scherm | Android 10
421,-
niet meer leverbaar
  • Met de krachtige Snapdragon 730 processor en 6 GB werkgeheugen kan het toestel zwaardere taken aan dan de A51.
  • De grote 4.500 mAh batterij gaat gemakkelijk een dag mee zonder opladen.
  • Je zet grote groepen en gebouwen gemakkelijk op de foto met de groothoeklens.
  • Met het grote 6,7 inch scherm is het toestel lastig met één hand te bedienen.

Vergelijking Samsung A51 en A71

Samsung Galaxy A51 Samsung Galaxy A71
Scherm 6,5 inch full hd 6,7 inch full hd
Camera's 48 megapixel standaardlens, 12 megapixel groothoeklens, 5 megapixel macrolens en dieptesensor 64 megapixel standaardlens, 12 megapixel groothoeklens, 5 megapixel macrolens en dieptesensor
Batterij 4.000 mAh, 15W snelladen 4.500 mAh, 25W snelladen
Werkgeheugen 4 GB 6 GB
Processor Samsung Exynos 9611 Qualcomm Snapdragon 730

Scherm en design

Samsung Galaxy A51 formaat

A51: 6,5 inch full hd scherm

De Samsung Galaxy A51 heeft een 6,5 inch full hd scherm. Hierdoor heb je genoeg ruimte voor je favoriete films, series en spelletjes. Het toestel is redelijk groot, dus past niet in elke hand of broekzak. De selfiecamera zit in een gat in het scherm verwerkt. Je hebt dus geen inkeping net als bij de voorganger (de A50). Hierdoor is het scherm vrijwel randloos. De vingerafdrukscanner zit in het scherm verwerkt. De achterkant van het toestel is verdeeld in verschillende vlakken, met elk een eigen tint van een bepaalde kleur.

Samsung Galaxy A71 formaat

A71: 6,7 inch full hd scherm

Met een 6,7 inch full hd scherm is de A71 een slag groter dan de A51. Het is hierdoor lastig om het toestel met één hand te bedienen of om hem in je broekzak te stoppen. Ook de selfiecamera van de A71 zit in het scherm verwerkt, dus de schermranden zijn dun. Verder zit de vingerafdruksensor van de A71 eveneens in het scherm verwerkt. De achterkant bestaat uit een ander patroon met verschillende vlakken en verticale strepen.

Snelheid en geheugen

Samsung Galaxy A51 line up geheugen

Samsung A51: dagelijks gebruik zonder haperen

De Samsung A51 wordt aangestuurd door een Samsung Exynos 9611 processor. Deze processor is behoorlijk krachtig ten opzichte van vergelijkbare toestellen. Je start apps als Youtube of eenvoudige spelletjes zonder haperingen op. Met 4 GB werkgeheugen kan het toestel wel eens haperen als je erg intensief schakelt tussen verschillende apps. Bij normaal, dagelijks gebruik merk je hier minder van. Met 128 GB geheugen heb je genoeg ruimte voor al je apps en bestanden. Heb je toch nog ruimte nodig? Breid dan het geheugen met maximaal 512 GB uit met een micro sd kaart.

Samsung Galaxy A71 line up geheugen

Samsung A71: geschikt voor zwaardere klussen

De Qualcomm Snapdragon 730 processor in de A71 is één van de betere in de middenklasse. In combinatie met het forse 6 GB werkgeheugen is dit toestel geschikt voor wat zwaardere klussen. Zo is multitasken geen probleem en je start zelfs al een zware game op. Ook de Samsung Galaxy A71 beschikt over 128 GB opslaggeheugen. Dit is in principe genoeg voor al je foto's en apps. Heb je toch meer ruimte nodig voor jouw complete archief aan kattenfilmpjes? Met een geheugenkaart breid je het geheugen met nog eens maximaal 512 GB uit.

Camera

Samsung Galaxy A51 camera

A51: 4 camera's achter op het toestel

De Samsung A51 heeft maar liefst 4 camera's achterop het toestel. Dit is bijzonder voor een smartphone uit deze prijsklasse. Naast een 48 megapixel standaard lens heb je ook beschikking over een 12 megapixel groothoeklens. Hiermee leg je grote groepen en gebouwen gemakkelijk vast. Met de 5 megapixel macrolens leg je ook voorwerpen van heel dichtbij vast. Tot 2,5 centimeter afstand zie je nog details op je foto. Dankzij de dieptesensor creëer je een scherptediepte-effect bij portretfoto's.

Samsung Galaxy A71 camera

A71: ook 4 camera's, betere foto's bij weinig licht

Ook in het camera-eiland van de Samsung A71 zitten 4 camera's verwerkt. Hierbij is vooral de 64 megapixel standaard lens beter dan die van de A51. Van het verschil in megapixels merk je in de praktijk weinig,. Wel is de diafragma-opening van de A71 groter. Hierdoor maak je bij weinig licht betere foto's dan met de A51. Verder beschikt ook de A71 over een 12 megapixel groothoelens, een 5 megapixel macrolens en een dieptesensor.

Batterij

Samsung Galaxy A51 batterij

A51: 4.000 mAh batterij, 15W opladen

De A51 beschikt over een 4.000 mAh batterij. Met een volledig opgeladen accu kom je normaalgesproken de dag door zonder tussentijds opladen. Wanneer de batterij leeg is, gebruik je de meegeleverde 15W snellader. Hiermee laad je de Samsung A51 binnen 2 uur weer volledig op. Draadloos opladen is met deze smartphone niet mogelijk.

Samsung Galaxy A71 batterij

A71: 4.500 mAh batterij, 25W opladen

De Samsung Galaxy A71 is uitgerust met een enorme 4.500 mAh batterij. Deze is meer dan een kwart groter dan die van een toptoestel als de Samsung S10. Je komt de dag dus gemakkelijk door zonder tussentijds opladen. Met een normale oplader duurt het even voordat deze grote accu weer vol is. Daarom levert Samsung een 25W snellader mee. Met deze oplader zit de batterij binnen 2 uur weer helemaal vol. Ook dit toestel is niet draadloos oplaadbaar.

Eerste indruk van de Samsung A71

Onze vlogger Jurgen heeft de Samsung Galaxy A71 in zijn handen gehad. Bekijk de video om te zien wat zijn eerste indruk van het toestel is.

Conclusie

Hoewel de A71 0,2 inch groter is, lijken de A51 en A71 aan de buitenkant sterk op elkaar. Onder de motorkap zien we een aantal verschillen. Zo kan de A71 iets zwaardere taken aan. Bovendien gaat de batterij langer mee dan die van de A51. Beide toestellen hebben dezelfde type camera's, maar die van de A71 zijn iets beter. Dit zie je bijvoorbeeld terug bij foto's met weinig licht.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.822 beoordelingen