The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jesper

Vergelijk de Samsung Galaxy A51 met de A41

De Samsung Galaxy A51 en A41 zijn de opvolgers van de succesvolle A50 en A40. De A41 en A51 zijn beter dan hun voorgangers, maar hoe verhouden ze zich tot elkaar? De Samsung A51 is een slag groter, heeft een grotere batterij en beschikt over een extra camera. In dit artikel vertellen we meer over de overeenkomsten en verschillen tussen deze middenklasse smartphones.

Samsung Galaxy A51

128 GB opslagcapaciteit | 6,5 inch full hd scherm | Android 10
359,-
niet meer leverbaar
  • Dankzij de groothoek- en macrolens heb je voor verschillende situaties een geschikte camera.
  • Met 4 GB werkgeheugen schakel je redelijk soepel tussen verschillende apps.
  • Het grote 6,5 inch full hd scherm is geschikt voor het kijken van films, maar je bedient het toestel moeilijk met één hand.

Samsung Galaxy A41

64 GB opslagcapaciteit | 6,1 inch full hd scherm | Android 10
299,-
niet meer leverbaar
  • Met een 6,1 inch full hd scherm is het toestel handzaam en gemakkelijk met één hand te bedienen.
  • Door het 4 GB werkgeheugen schakel je redelijk soepel tussen verschillende apps.
  • De 3.500 mAh batterij gaat bij regelmatig gebruik niet de hele dag mee.
  • De opslagcapaciteit van 64 GB is 2 keer zo klein als die van de Samsung A51

Vergelijking Samsung A51 en A41

Samsung A51 Samsung A41
Scherm 6,5 inch full hd 6,1 inch full hd
Opslagcapaciteit 128 GB 64 GB
Batterijcapaciteit 4.000 mAh 3.500 mAh
Camera's Standaard-, groothoek- en macrolens + dieptesensor Standaard- en groothoeklens + dieptesensor

Scherm en design

Samsung a51 formaat

A51: groot 6,5 inch scherm

De Samsung Galaxy A51 heeft een relatief groot 6,5 inch full hd scherm. Vanwege dit grote scherm is het moeilijk om het toestel met één hand te bedienen. Het voordeel van dit formaat is dat je genoeg ruimte hebt om een filmpje te kijken of een spel te spelen. De selfiecamera zit verwerkt in een kleine opening. Hierdoor neemt de camera geen 'hap' uit je scherm. De Samsung A51 is verkrijgbaar in het zwart, wit en lichtblauw.

Samsung A41 formaat

A41: gemiddeld 6,1 inch scherm

Het 6,1 inch full hd scherm van de A41 is een stuk handzamer. Je hebt dus minder ruimte voor films, maar je bedient het toestel wel met één hand. Het scherm is qua helderheid en scherpte hetzelfde als dat van de A51. De selfiecamera van de A41 vind je terug in een inkeping boven in het scherm. Hierdoor neemt de camera een iets groter gedeelte van het scherm weg. Je hebt keuze uit de kleuren zwart, wit en donkerblauw.

Rekenkracht en opslag

Samsung A51 kopen rekenkracht

A51: geschikt voor standaard gebruik, 128 GB opslagcapaciteit

De A51 is met de Samsung Exynos 9611 processor geschikt voor standaard gebruik. Dit betekent dat de smartphone bij gebruik van WhatsApp, internet en simpele spelletjes zoals Wordfeud zelden hapert. Het schakelen tussen verschillende apps gaat bovendien redelijk vlot dankzij het 4 GB werkgeheugen. Met 128 GB opslagcapaciteit heb je genoeg ruimte voor je apps, foto's en andere bestanden. Eventueel breid je het geheugen uit met een geheugenkaart van maximaal 512 GB.

a41 snelheid

A41: iets minder krachtig, 64 GB opslagcapaciteit

De Samsung Galaxy A41 is uitgerust met een iets minder krachtige Mediatek P65 processor. Dit verschil is niet erg groot, dus de A41 zal bij normaal gebruik ook weinig haperen. De A41 heeft ook 4 GB werkgeheugen, dus het schakelen tussen apps gaat net zo snel als op de A51. Met 64 GB is de opslagcapaciteit van de A41 de helft kleiner. Je kunt het geheugen uitbreiden met een geheugenkaart van maximaal 512 GB.

Batterij

Batterij Samsung A51

A51: gemiddelde 4.000 mAh batterij

Met een batterijcapaciteit van 4.000 mAh is de batterij van de Samsung A51 gemiddeld voor een toestel uit deze prijsklasse. Bij normaal gebruik kom je met een volledig opgeladen batterij zonder tussentijds opladen de dag door. De A51 ondersteunt het snellaadprotocol Quick Charge 3.0. Met de meegeleverde oplader laad je het toestel daarom redelijk vlot op. Deze smartphone is niet draadloos oplaadbaar.

Samsung A41 batterijduur

A41: kleinere 3.500 mAh batterij

De 3.500 mAh batterij van de A41 is aanzienlijk kleiner dan die van de A51. Wanneer je het toestel niet intensief gebruikt, kun je de dag doorkomen zonder tussentijds opladen. Gebruik je de smartphone regelmatig? Dan is het verstandig om een oplader mee te nemen als je van huis gaat. Ook de A41 biedt ondersteuning voor Quick Charge 3.0, dus het opladen gaat vlot. Dit toestel is net als de A51 niet draadloos oplaadbaar.

Camera

Camera A51

A51: standaard-, groothoek- en macrolens

Samsung heeft de Galaxy A51 uitgerust met 3 camera's en een dieptesensor. Met de 48 megapixel standaard camera maak je redelijke foto's. Dankzij de 12 megapixel groothoeklens passen ook grote groepen en gebouwen compleet op je foto. De macrolens gebruik je om foto's van heel dichtbij te maken. Wanneer je bijvoorbeeld een bloem van dichtbij fotografeert, wordt de foto met een normale camera wazig. De macrolens zorgt juist voor een scherp beeld. De dieptesensor creëert een scherptediepte-effect in je foto's.

Camera a41

A41: Standaard- en groothoeklens

In de Samsung A41 zitten 2 camera's en een dieptesensor verwerkt. De 48 megapixel hoofdcamera is vergelijkbaar met die van de A51. Verder beschikt het toestel over een 8 megapixel groothoeklens. Deze lens neemt iets minder details op dan de groothoeklens van de A51, maar dit verschil is met het blote oog nauwelijks zichtbaar. De dieptesensor zorgt voor een scherptediepte-effect. Dit is bijvoorbeeld mooi bij portretfoto's. Vanwege het ontbreken van een macrolens is de camera-opstelling van de A41 minder uitgebreid.

Conclusie

De Samsung A41 heeft als voordeel dat je hem gemakkelijker met één hand bedient. Op alle andere gebieden heeft de A51 net iets meer in huis. Het toestel is iets krachtiger en heeft een dubbel zo grote opslagcapaciteit voor je foto's, bestanden en apps. Bovendien gaat de grotere batterij langer mee. Met beide toestellen maak je geen professionele foto's, maar de camera-opstelling van de A51 is dankzij de macrolens het meest uitgebreid.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.842 beoordelingen