The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jesper

Vergelijk de Samsung Galaxy A72 met de A52s

In maart 2021 kondigde Samsung met de Galaxy A72 en A52 2 nieuwe middenklasse smartphones aan. Beide toestellen hebben indrukwekkende specificaties voor hun prijs. De A72 heeft een completere camera opstelling en een grotere batterij. Bij de A52 heb je ook de keuze voor een 5G variant. In dit artikel bekijken we alle overeenkomsten en verschillen tussen deze smartphones.

Samsung Galaxy A72

128 GB opslagcapaciteit | 6,7 inch full hd scherm | Android 11
449,-
tijdelijk uitverkocht
  • Dit toestel is krachtig, dus je schakelt soepel tussen verschillende, zware apps.
  • Met de grote 5.000 mAh batterij raakt je smartphone niet snel leeg.
  • Zoom met de telelens tot 3 keer in zonder dat je foto's minder scherp worden.
  • Je bedient het grote 6,7 inch scherm moeilijk met één hand.
  • Omdat dit toestel niet geschikt is voor 5G, haal je in de toekomst niet de maximale internetsnelheid.

Samsung Galaxy A52s 5G

128 GB opslagcapaciteit | 6,5 inch full hd scherm | Android 11
398,-
tijdelijk uitverkocht
  • Dit toestel is krachtig, dus je schakelt soepel tussen verschillende, zware apps.
  • Je bent tot en met maart 2025 verzekerd van beveiligingsupdates.
  • Dankzij de optische beeldstabilisatie zijn je foto's niet snel bewogen.
  • Je bedient het grote 6,5 inch scherm moeilijk met één hand.
  • Deze smartphone heeft geen telelens met optische zoom, zoals de Samsung A72

Vergelijking Samsung Galaxy A72 en A52

Samsung Galaxy A72 Samsung Galaxy A52s
Camerakwaliteit Zeer goed Goed
Telelens Ja, met 3x optische zoom Nee
Batterijcapaciteit 5.000 mAh 4.500 mAh
Snellader meegeleverd Ja Nee, apart verkrijgbaar
Snelheidsklasse Zeer goed Zeer goed
Internet opties Alleen 4G 4G of 4G en 5G
Schermkwaliteit Zeer goed Zeer goed

Camera

Samsung A72 vs Samsung A52 camera

Samsung A72: complete camera opstelling, 3x optische zoom

De Samsung A72 heeft een opvallend complete camera opstelling voor zijn prijs. Met de 64 megapixel standaard camera maak je niet alleen overdag, maar ook bij weinig licht scherpe foto's. Naast een 12 megapixel groothoeklens heeft de smartphone ook een 8 megapixel telelens. Met deze lens zoom je tot 3 keer in zonder dat je foto minder scherp wordt. Deze optische zoom is uniek voor een smartphone uit deze prijsklasse. De A72 heeft verder een macrolens om voorwerpen van dichtbij, zoals een bloem, vast te leggen.

Samsung A52 of A72 camera

Samsung A52s: dezelfde hoofdcamera, geen optische zoom

In vergelijking met de A72 is de cameraset van de Samsung Galaxy A52 minder compleet. Je hebt namelijk geen telelens waarmee je ver inzoomt zonder kwaliteitsverlies. Wel beschikt het toestel over dezelfde macrolens en 64 megapixel standaardlens. Dankzij de optische beeldstabilisatie zijn je foto's minder snel bewogen en daarom ook scherp. Ook de 12 megapixel groothoeklens is hetzelfde. Je gebruikt deze om bijvoorbeeld grote gebouwen compleet op de foto te krijgen. Bij het ontbreken van een telelens zorgt de dieptesensor voor een scherptediepte effect in portretfoto's.

Batterij

Samsung A72 vs A52 batterij opladen

Samsung A72: grote batterij, geen zorgen over opladen

De Samsung Galaxy A72 heeft een grote batterij met een capaciteit van 5.000 mAh. Hiermee haal je bij gemiddeld gebruik gemakkelijk het einde van de dag zonder tussentijds opladen. Met de meegeleverde 25W snellader laad je jouw A72 bovendien snel weer op. Je toestel is binnen iets meer dan een uur volledig opgeladen.

Snel laden Samsung A52 of A72

Samsung A52s: iets kleinere batterij, net zo snel opladen

Met een capaciteit van 4.500 mAh is de batterij van de Samsung A52 een slag kleiner. Normaal gesproken haal je na een volledige lading nog wel het eind van de dag, behalve als je het toestel erg intensief gebruikt. Bij de A52 levert Samsung een 15W lader mee. Met een apart verkrijgbare Samsung 25W snellader laad je het toestel net zo snel op als de A72.

Prestaties

Samsung A72 of A52 rekenkracht

Samsung A72: krachtig toestel, geen 5G ondersteuning

De Samsung Galaxy A72 is uitgerust met 6 GB werkgeheugen en een Snapdragon 720G processor. Deze is behoorlijk krachtig, dus je schakelt soepel tussen verschillende apps als YouTube, Netflix en Spotify. Het 128 GB opslaggeheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart van maximaal 1 TB. De A72 is niet geschikt voor het nieuwe 5G netwerk. Hierdoor profiteer je in de toekomst niet van de hogere internetsnelheid van 5G.

Samsung Galaxy A52 vs Samsung A72 prestaties

Samsung A52s: net zo krachtig, keuze voor 4G of 5G

Samsung brengt de A52 uit in zowel een 4G als een iets duurdere 5G variant. De 4G versie beschikt over een iets snellere 778G processor als de Samsung A72. Zowel de 4G als 5G variant beschikt over 6 GB werkgeheugen en een 128 GB opslagcapaciteit die je uitbreidt met een geheugenkaart. In tegenstelling tot de processor van de A72 is deze chip geschikt voor het 5G netwerk.

Scherm en formaat

Formaat scherm Samsung Galaxy A72

Samsung A72: 6,7 inch full hd scherm

Met een 6,7 inch scherm is de Samsung A72 een groot toestel. Je bedient het hierdoor moeilijk met één hand. Bovendien zit de smartphone niet comfortabel in elke broekzak. Op het full hd scherm zie je veel details van je films en series. Omdat het scherm 90 keer per seconde ververst, zien bewegingen er soepel uit. Zo zie je bijvoorbeeld geen haperingen als je door je tijdlijn scrolt.

Formaat scherm Samsung A52

Samsung A52s: 6,5 inch full hd scherm

Het 6,5 inch scherm van de Samsung Galaxy A52 is een slagje kleiner, maar nog steeds erg fors. Ook dit toestel bedien je moeilijk met één hand, maar hij past wel beter in je broekzak. Net als de A72 heeft het scherm van de A52 een full hd resolutie. Je bekijkt films en series dus in hoge kwaliteit. Met een verversingssnelheid van 90 keer per seconde zien bewegingen en animaties er soepel uit.

Conclusie

Het grootste verschil tussen beide toestellen zit in de camera's. De Samsung A72 biedt met zijn telelens met optische zoom een camera opstelling die we normaal alleen bij dure toptoestellen zien. De A52 heeft deze telelens niet. Verder zijn zowel het scherm als de batterij van de A72 groter. Qua rekenkracht zijn beide smartphones gelijkwaardig. Een groot voordeel van de A52 is dat je keuze hebt voor een 5G variant. Hiermee ben je in de toekomst verzekerd van de hoogste internetsnelheid,

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.842 beoordelingen