The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Steven

Hoe kies je een verstelbare monitor?

Een monitor met een 4K HDR paneel is natuurlijk prachtig, maar je hebt er weinig aan als je er niet comfortabel achter zit. Kies daarom voor een verstelbare monitor. Dit vermindert nek- en rugklachten. Er zijn monitoren die je in hoogte verstelt, kantelt, draait en/of 90 graden roteert (pivot). Je kunt het scherm ook aan een VESA muurbeugel hangen.

Verstelbare monitor kiezen

Verstelbare monitor kiezen

Een monitor kent 4 verschillende manieren van verstellen. Elk type verstelbaarheid heeft een ander voordeel. Je kunt hem ook ophangen met een VESA beugel.

  • In hoogte verstelbaar: Zorgt voor een comfortabele zithouding voor elke lengte
  • Kantelbaar: Zichtbaar voor personen van elke lengte en voorkomt invallend licht.
  • Draaibare voet: Voor een 2 schermen setup of als je iets aan iemand wilt tonen.
  • Pivot-functie: Handig wanneer je veel documenten leest of ontwerpt.
  • VESA beugel: Op meerdere manieren verstelbaar en neemt weinig ruimte in.

In hoogte verstelbaar

Monitor In hoogte verstelbaar

Met een in hoogte verstelbare monitor verplaats je het scherm omhoog en omlaag, zonder de monitorvoet te verplaatsen. Hierdoor kan je het scherm altijd goed zien, ongeacht hoe lang je bent. Deze verstelbaarheid draagt bij aan een ergonomische en comfortabele werkhouding, wat zeer belangrijk is op een kantoor of thuiskantoor. Als je een hele werkdag achter de monitor zit wil je namelijk geen nek- of rugklachten ontwikkelen.

Kantelbaar

Monitor Kantelbaar

Een kantelbare monitor kiep je omhoog of omlaag. Hoewel het beeldscherm op dezelfde hoogte blijft staan, kun je hem van zowel boven als onder beter zien. Hierdoor verbeter je de kijkhoek, wat vervelende verkleuringen en reflecties op het scherm vermindert. Ook zien zowel lange als korte mensen het scherm goed. Een nadeel tegenover in hoogte verstellen is dat je wel omlaag of omhoog moet kijken, wat belastend kan zijn voor je nek. 9 op de 10 monitoren is kantelbaar.

Draaibare voet

Monitor met Draaibare voet

Een draaibare monitor kun je naar links en rechts draaien op de voet. Het scherm blijft dus in dezelfde positie staan, je draait hem alleen opzij. Dit is vooral handig wanneer je regelmatig verplaatst aan je bureau of wanneer je vaak je scherm laat zien aan anderen. Het biedt ook uitkomst als je 2 monitoren naast elkaar gebruikt. Je draait de schermen dan naar elkaar toe om een betere kijkhoek te creëren.

Pivot-functie (90 graden roteren)

Monitor met Pivot functie  die kan je 90 graden roteren

"To pivot" is Engels voor het draaien om de as, in dit geval 90 graden. Hierdoor krijg je een lang scherm in plaats van een breed scherm. Dit is uiteraard niet handig voor gaming of het kijken van films, maar zeker wel voor het lezen of bewerken van tekstdocumenten en foto's. Het scherm heeft in pivot-modus namelijk ongeveer dezelfde verhouding als een A4-document. Pivot wordt ook vaak gebruikt door programmeurs, omdat codes beter uitkomen op een lang scherm.

VESA beugelmogelijkheid

Monitor met vesa beugel mogelijkheid

Heb je geen verstelbare monitor, maar wil je hem wel kunnen verplaatsen, draaien en kantelen? Dan kies je voor een VESA monitorarm of muurbeugel. Deze zweeft als het ware boven je bureau, waardoor je meer ruimte overhoudt. Zorg dat je monitor VESA beugelmogelijkheid ondersteunt en dat de VESA standaard overeenkomt. De VESA standaard geeft aan hoe ver de gaatjes van elkaar af zitten. Als dit bij je monitor 100 x 100 millimeter is, dan moet dit bij je beugel ook zo zijn.

Hulp nodig bij het kiezen van een verstelbare monitor?

Onze monitoren specialist geeft je graag extra uitleg

Maak een belafspraak

  • Word gebeld door een monitoren specialist
  • Krijg persoonlijk advies op basis van je wensen
  • Je wordt direct gebeld.
Coolblue specialist

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.204 beoordelingen