The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Wat is Android Auto en wat heb je eraan?

Met Android Auto gebruik je jouw smartphone veilig via het ingebouwde scherm van je auto. Op een eenvoudige manier sla je bijvoorbeeld een liedje uit je playlist over. Hierdoor ben je beter in staat om op het verkeer te blijven letten. In dit artikel leggen we uit wat je met Android auto kan en waarom het (nog) niet beschikbaar is in Nederland.

Wat is Android Auto?

Android Auto Nederland

Android Auto is een versimpelde versie van Android voor op het scherm van je auto. Deze versie is gericht op eenvoudige bediening en zo min mogelijk afleiding, zodat je je ogen op de weg houdt. Je spoelt een liedje door met één druk op de knop of nóg veiliger: met een spraakopdracht voor de Google Assistent. Op dezelfde manier kun je ook je navigatie starten. Verder leest de Assistent binnenkomende berichtjes voor. Je geeft antwoord met een automatisch bericht of met een spraakopdracht; zelf typen is niet mogelijk.

Ondersteuning in Nederland

Ondersteuning Android Auto

Op dit moment is Android Auto niet beschikbaar in Nederland. Android-ontwikkelaar Google moet Android Auto per land apart ontwikkelen om te voldoen aan de wet- en regelgeving. Naast dat Nederland een klein land is, is de wet- en regelgeving voor het gebruik van je smartphone in de auto erg streng. Hierdoor heeft Google er waarschijnlijk voor gekozen om de software eerst voor andere landen te ontwikkelen. Of en wanneer Android auto beschikbaar komt in Nederland is op dit moment nog onbekend.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.428 beoordelingen