The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jesper

Wat is Android One?

Android One is een kale versie van het besturingssysteem Android. Telefoons met Android One krijgen snel en regelmatig beveiligingsupdates. Verder ontvang je ook software updates sneller dan op andere smartphones. Daarnaast staan er op Android One toestellen geen door de fabrikant vooraf geïnstalleerde apps. In dit artikel vertellen we je meer over de voordelen van Android One.

Wat is Android One?

Wat is Android 1

Je kunt Android One zien als een kale, gebruiksvriendelijke versie van het Android besturingssysteem. Deze Android versie is gestript van applicaties die je niet mist in je dagelijkse gebruik. Android One is begonnen als een project van Google, waarmee het mensen met een beperkt budget ook alle voordelen van een smartphone, tablet en smartwatch biedt. In samenwerking met verschillende fabrikanten ontwikkelde Google toestellen met een laag prijskaartje. Tegenwoordig zijn er ook high end smartphones van Nokia met Android One als besturingsysteem.

Wat kan ik met Android One?

Wat kan ik met Android 1

Wat je met een Android One telefoon kunt doen, hangt af van het smartphone model. De goedkopere toestellen zijn voornamelijk geschikt voor basisgebruik zoals bellen en internetten. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon foto's maken, filmpjes kijken en naar muziek luisteren. Waar het zwaardere werk eerst niet besteed was aan Android One toestellen, brengt Nokia tegenwoordig smartphones uit met geavanceerde camera's en een quad hd scherm. Houd er wel rekening mee dat er een hoger prijskaartje aan deze toestellen hangt.

Voordelen van Android One

Voordelen van Android 1

Een Android One smartphone heeft verschillende voordelen. Omdat de fabrikant geen aanpassingen aan het besturingssysteem heeft gedaan, zijn Googles software- en beveiligingsupdates meteen klaar voor het toestel. Hierdoor ontvang je deze updates sneller dan bij andere smartphones. Je toestel beschikt dus eerder over nieuwe functies en is sneller beveiligd tegen plotselinge datalekken. Omdat Android One toestellen geen toevoegingen hebben van smartphone fabrikanten, neemt het systeem weinig ruimte in beslag. Zo blijft er genoeg plek over voor je favoriete apps.

Sterk updatebeleid

Updates Android One

Fabrikanten doen geen aanpassingen aan Android One toestellen. Hierdoor kost het minder tijd en geld om software- en beveiligingsupdates door te voeren. Android One smartphones krijgen deze updates daardoor niet alleen sneller, maar ook langer. We geven Android One smartphones daarom meestal ook een hogere score voor het updatebeleid. Bij het bepalen van deze score kijken we hoe snel en hoe vaak je software- en beveiligingsupdates ontvangt. Smartphones met een hoge score hebben een langere levensduur en zijn bovendien veiliger.

Conclusie

Een Android One toestel koop je als je op zoek bent naar een smartphone waarvan je het besturingssysteem precies gebruikt zoals het is ontworpen: zonder extra's die aan je batterij vreten. Wil je daarnaast dat je toestel altijd up to date en beveiligd tegen virussen is? Kies dan voor een Android One telefoon, bijvoorbeeld van Nokia.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.842 beoordelingen