The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Jesper

Hoe beveilig je een Android smartphone?

Een nieuwe smartphone is vaak honderden euro's waard. Je toestel wil je dan natuurlijk zo goed mogelijk beschermen tegen dieven, virussen en pottenkijkers. Er zijn veel verschillende manieren om je telefoon hiertegen te beveiligen. Met de tips in dit artikel bescherm jij je smartphone zo goed mogelijk.

De stappen in beeld

We hebben alles voor je in beeld gebracht in dit korte filmpje. Je hoeft dus alleen maar die stappen te volgen. Ideaal!

1. Stel een toegangscode in

Ontgrendelen patroon

Als eerste zet je een toegangscode op de schermvergrendeling. Een code van 6 cijfers is veiliger dan een code van 4 cijfers. Ook kan je voor een veegpatroon kiezen. Dit is minder veilig dan de cijfercode want dieven kunnen door de vette vegen je patroon achterhalen. Als jouw smartphone een vingerafdrukscanner heeft ontgrendel je jouw telefoon met je vingerafdruk.

2. Wijzig pincode van je simkaart

Pincode wijzigen

Standaard is je simkaart uitgerust met een pincode. Vaak is dit 0000. Wijzig deze code zo snel mogelijk. Zo zorg je dat niemand toegang krijgt tot je simkaart. Zo voorkom je dat iemand op jouw kosten gaat bellen, sms'en of internetten.

3. Blijf Android en apps updaten

Android updaten

Zorg ervoor dat je telefoon op de laatst mogelijke versie van Android draait en dat ook je apps voorzien zijn van de laatste update. Voer updates direct uit zodra je een melding op je smartphone ontvangt. Deze meldingen ontvang je automatisch. Het kan zijn dat de laatste update een veiligheidslek verhelpt. Dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk op je smartphone hebben.

4. Schakel Android apparaatbeheer in

Android apparaatbeheer

Via Google instellingen schakel je Android apparaatbeheer in. Met deze functie bel, vind, vergrendel of wis je je smartphone op afstand. Als je je telefoon kwijt bent kijk je via een ander apparaat kijken waar je toestel is. Of laat je ringtone 5 minuten op maximaal volume afgaan; handig als je je smartphone thuis kwijt bent. Als je toestel gestolen is vergrendel je via een ander apparaat je smartphone op afstand of wis je alle data van je toestel en sd kaart.

5. Scan je toestel op virussen

Avast app

Scan regelmatig je toestel met een applicatie op virussen. Zo weet je zeker dat er geen schadelijke apps op de achtergrond aan het werk zijn. Een betaalde app is hier niet voor nodig.

6. Download alleen apps uit de Play Store

NOS Teletekst app play store

De apps uit de officiële Play Store zijn van tevoren gecontroleerd en daardoor een stuk veiliger dan apps die niet uit de Google Play Store komen. Niet gecontroleerde apps van het internet kunnen virussen en malware bevatten. Voorkom het binnenhalen hiervan door alleen populaire apps met goede recensies uit de Google Play Store te downloaden.

Hulp van een specialist in de winkel

Hulp van een specialist in de winkel

Denk je dat jouw Android smartphone nog beter beveiligd kan worden, maar weet je niet hoe? Bezoek dan een van onze winkels. Daar staan onze specialisten klaar voor je. Zij helpen je graag jouw smartphone nog beter te beveiligen. Hoef jij je geen zorgen meer te maken over virussen en pottenkijkers.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 13.811 beoordelingen