The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jesper

Wat is Android Enterprise?

Android Enterprise is een platform speciaal voor de zakelijke gebruiker. Met dit platform is het heel eenvoudig om werk en privé gescheiden te houden op je Android smartphone. Maar hoe werkt dat? En wat zijn de voordelen? In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende functies van Android Enterprise.

Wat is Android Enterprise?

Android zakelijk

Android Enterprise is een platform binnen het Android besturingssysteem, gericht op de zakelijke gebruiker. Met dit platform scheid je zakelijke en privé profielen op dezelfde smartphone. Op het zakelijke profiel staan speciale productiviteitsapps geïnstalleerd. Met Managed Google Play zorg je bovendien dat de smartphones van je medewerkers goed beveiligd zijn. Je hebt een beheeroplossing nodig om Android Enterprise uit te rollen.

Werk- en privéprofielen

Android work profiles zakelijk

Zodra Android Enterprise geïnstalleerd is op je smartphone maak je gebruik van werkprofielen. Het principe is simpel: je maakt een apart werk- en privéprofiel aan. Zo houd je zakelijke en persoonlijke gegevens gescheiden op één telefoon. De IT-beheerder beheert het zakelijke gedeelte en heeft verder niets te maken met het privéprofiel. Omdat je zakelijk en privé elkaar zo altijd bij de hand, hoeven werknemers niet constant met 2 telefoons rond te lopen.

Managed Google Play

Google Play for Work

Managed Google Play is de zakelijke app store van Android. De apps die je hier vindt, zijn door Google veilig bevonden voor zakelijk gebruik. Bovendien kan de IT-beheerder zelf apps wel of niet toestaan of richting de accounts van werknemers pushen. Voor medewerkers werkt Managed Google Play hetzelfde als de normale Google Play Store. Kortom: de IT-beheerder bepaalt welke apps er gedownload mogen of moeten worden. Medewerkers kunnen deze apps dan, al dan niet verplicht, zelf downloaden.

Productiviteitsapps

Android zakelijk apps

Als bedrijf wil je dat je medewerkers altijd en overal productief zijn. Android Enterprise biedt een collectie productiviteitsapps waarmee medewerkers ook onderweg werken. Dit zijn apps als e-mail, contacten en agenda, die stuk voor stuk Exchange en Notes ondersteunen. Ook de mogelijkheid om documenten te bewerken is aanwezig. De documenten bewaar je eenvoudig in de cloud. Zo is een medewerker niet gebonden aan een vaste werkplek. Deze apps zijn standaard geïnstalleerd op het Android Enterprise platform.

Welke smartphones zijn geschikt?

Welke smartphone Android for Work

Android Enterprise gebruik je op smartphones met Android 5.0 of hoger. Vandaag de dag is vrijwel elke verkrijgbare Android smartphone uitgerust met de geschikte software versie. Benieuwd welke merken toestellen beschikken over Android? Dat is makkelijk onthouden: elk merk, behalve Apple. Je hebt dus ruime keuze voor een merk smartphone: van Samsung tot Nokia en van OnePlus tot Motorola.

Contact

Heb je vragen over Android Enterprise of wil je graag Android smartphones kopen voor je werknemers? Neem dan contact op met Coolblue Zakelijk. We helpen je graag aan de beste oplossing voor jou en je bedrijf.

  • Telefoon: 010 79 88 969
  • Mail: zakelijk@coolblue.nl

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.849 beoordelingen