The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Wat is de bouwkwaliteit van een wasmachine?

De bouwkwaliteit van een wasmachine is bepalend voor de levensduur van je wasautomaat. Of jij voor bouwkwaliteit topklasse, middenklasse of basisklasse gaat, bepaalt dus hoelang jij plezier hebt van je wasmachine. Een topklasse bouwkwaliteit wasmachine is over het algemeen duurder, maar slijt wel minder snel.

In het kort

Bij het beoordelen van de bouwkwaliteit van een wasmachine letten we op de volgende specificaties:

  • Behuizing van metaal met emaille: De emaille beschermlaag aan de voorkant voorkomt krasjes en verkleuringen.
  • RVS trommel: Slijt minder snel waardoor je kleding langer mooi blijft.
  • RVS kuip: Slijt minder snel en is dus steviger dan een kuip van metaal of kunststof.
  • Koolborstelloze motor: Verbruikt minder energie en slijt minder snel doordat er geen koolborstels aanwezig zijn.
  • 3 soorten waterbeveiliging: Met een bodemsensor, slangbeveiliging en overloopbeveiliging ben je goed beveiligd tegen waterschade.
  • Balanssysteem: Zorgt dat je wasmachine op haar plek blijft tijdens het centrifugeren.
  • Zelfreinigende wasmiddellade: Het wasmiddel hoopt niet op doordat er water door het zeepbakje spoelt.
  • Trommelreiniging: Dankzij de hoge temperatuur voorkomt trommelreiniging schimmel en muffe luchtjes.

Bouwkwaliteit topklasse

Wasmachine topklasse bouwkwaliteit

Topklasse wasmachines gaan jarenlang mee en zijn het beste beveiligd tegen waterschade. Een wasmachine met bouwkwaliteit topklasse beschikt dan ook over minimaal 70% van de specificaties uit bovenstaande tabel. Topklasse wasmachines onderscheiden zich van middenklasse wasmachines door het gebruik van onverwoestbare materialen. Bij een Miele wasmachine bijvoorbeeld is de kuip van RVS en zit er een emaille beschermlaag rond de trommeldeur. Hierdoor komen er geen krassen op je wasmachine en blijft de kleur constant.

Bouwkwaliteit middenklasse

Wasmachine middenklasse bouwkwaliteit

De nieuwste middenklasse wasmachines hebben altijd een koolborstelloze motor. Hiermee zijn er geen extra onderdelen nodig om de wasmachine aan te drijven; je motor slijt dus minder snel. Een middenklasse wasmachine beschikt over minimaal 50% van de specificaties uit bovenstaande tabel. Sommige middenklasse wasmachines hebben een zelfreinigende wasmiddellade, basisklasse wasmachines hebben dit niet.

Bouwkwaliteit basisklasse

Wasmachine basisklasse bouwkwaliteit

Als je een goedkope wasmachine zoekt, kies dan voor een wasautomaat met bouwkwaliteit basisklasse. Je kan hierbij wel wat inleveren op de levensduur van je wasmachine. Een basisklasse wasmachine beschikt namelijk over minder dan 50% van de specificaties uit bovenstaande tabel. Ondanks de goedkope materialen heeft tegenwoordig de helft van de basisklasse wasmachines een koolborstelloze motor. Deze slijt minder snel dan een koolborstelmotor.

Conclusie

Ben je op zoek naar een degelijke wasmachine? Kies dan een wasmachine met minimaal bouwkwaliteit middenklasse. Hierbij is een koolborstelloze motor standaard aanwezig, dus slijt je wasmachine minder snel. Ga je voor bouwkwaliteit topklasse dan gaat je wasmachine het langst mee. Bovendien is een topklasse wasmachine uitgebreid beveiligd om waterschade te voorkomen.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.088 beoordelingen