The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucinda

Wat moet je doen bij een oververhitte iPhone?

Het is zomer, de zon schijnt en je kijkt op het strand naar de nieuwste aflevering van jouw favoriete serie. Tot je iPhone dit mooie moment verstoort met een melding over oververhitting. Na het lezen van dit artikel weet je precies wat je moet doen bij een oververhitte iPhone en hoe je dit kan voorkomen.

Oververhitte iPhone herkennen, oplossen en voorkomen

iPhone in de zon

Bij een oververhitte Apple iPhone zijn er 3 dingen belangrijk om te weten.

  1. Hoe herken je oververhitting van jouw iPhone?
  2. Hoe los je oververhitting van je iPhone op?
  3. Hoe voorkom je oververhitting van jouw iPhone?

Oververhitte iPhone herkennen

Oververhitte iPhone herkennen

De optimale temperatuur voor jouw iPhone ligt tussen 0 en 35 graden. Bij een hogere temperatuur geeft je toestel een signaal: het is tijd om af te koelen. Wanneer je deze melding krijgt, hoef je niet bang te zijn voor schade aan je toestel. Deze melding stuurt Apple juist zodat je er op tijd bij bent. Als jouw iPhone oververhit is, laadt hij traag of zelfs helemaal niet meer op. Daarnaast werkt de flitser niet en worden zware apps, zoals spelletjes of navigatie, trager.

iPhone oververhitting oplossen

iPhone uitzetten

Om je iPhone bij oververhitting af te koelen, leg je 'm op een plek uit de zon waar het koel is. Schakel zoveel mogelijk apps en functies uit, zoals wifi, bluetooth en gps. In het ideale geval zet je je iPhone zelfs helemaal uit. Na een kwartier controleer je of je telefoon genoeg is afgekoeld en werkt zoals je gewend bent. Leg je telefoon niet in de koelkast. Dit kan schadelijk zijn, omdat je telefoon niet goed tegen extreme temperatuurwisseling kan.

Oververhitte iPhone voorkomen

iPhone oververhitting voorkomen

De temperatuur van jouw iPhone kan om verschillende redenen oplopen. Hieronder vind je de meest voorkomende oorzaken. Om oververhitting te voorkomen kun je deze situaties het beste vermijden.

  1. Je iPhone in de felle zon laten liggen.
  2. Je iPhone in een auto in de zon achterlaten.
  3. Vergeten om zware apps en games af te sluiten.
  4. Opladen met niet-gecertificeerde laders.

In sommige gevallen wordt je iPhone warm, maar raakt hij niet oververhit. Bijvoorbeeld tijdens een grote update of tijdens het terugzetten van een reservekopie. Dit is normaal en je iPhone koelt vanzelf weer af.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.736 beoordelingen