The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Caitlin

De meest voorkomende storingen van Zanussi wasmachines

Je Zanussi wasmachine geeft plotseling een storing. Dit zie je doordat er een foutcode op het display staat. Of het valt je op dat de trommel vol met water blijft staan of er juist geen water in de trommel komt. We zetten de meest voorkomende Zanussi foutmeldingen op een rijtje. In dit artikel lees je wat deze betekenen en hoe je ze verhelpt, bijvoorbeeld door je wasmachine te resetten.

Zanussi storing Eb0 en Ebo

Zanussi storing Eb0

Wanneer de wasmachine de storing Eb0 of Ebo laat zien, dan krijgt het apparaat te weinig stroom. Dit kan komen door een te lage spanning van de voeding. Controleer dit door de wasmachine ergens anders aan te sluiten. Check ook of de stekker in een geaard stopcontact zit. Blijf je de melding houden? Reset het apparaat door de stekker voor minimaal 30 seconden uit het stopcontact te houden.

Zanussi storing E40

Zanussi storing E40

Een E40 storing bij een Zanussi wasmachine wijst op een storing bij de deur. Controleer eerst of de deur goed dicht is. Let goed op of er geen wasgoed tussen de wasmachine en de deur zit. Mocht de wasmachine helemaal vol zitten, dan zou het kunnen dat de trommel overbelast is. Haal er dan voor de zekerheid wat kleding uit. Controleer als laatste het kinderslot. In de meegeleverde handleiding staat hoe je deze uitschakelt.

Zanussi storing EFO, EFo en EF3

Zanussi storing EFO

Staat er EFO, EFo of EF3 op het scherm? Dan is er interne lekkage en ligt er water onder in de trommel. Vaak komt dit door een kledingstuk of een veter tussen de deur op het manchet. Zet de wasmachine eerst uit en haal de stekker uit het stopcontact. Haal de waterslang los en kantel de machine iets naar achter zodat het water er iets uit loopt. Sluit daarna alles weer aan en verwijder de kledingstukken die vastzitten.

Zanussi storing E10 en C1

Zanussi storing E10

Staat er foutmelding E10 of C1 op het display van je Zanussi wasmachine? Dan is er een probleem met de watertoevoer. Dit betekent dat de wasmachine geen of onvoldoende water krijgt. Controleer eerst of de wasautomaat goed is aangesloten op de watertoevoer. Mogelijk is de afvoerslang verstopt of zit er een knik in. Wanneer dit zo is, haal je de knik eruit. Soms kan het helpen om de machine uit en weer aan te zetten.

Zanussi storing E20 en C2

Zanussi storing E20

Wanneer de storingscode E20 of C2 verschijnt, dan is er een probleem bij het afpompen van het water. Kijk als eerste of de afvoerslang niet te diep in de afvoer zit. Deze mag maximaal 10 centimeter in de afvoer hangen. Is dit niet het geval, controleer dan of de afvoerpomp of de afvoer verstopt is. Deze zijn beide gemakkelijk te reinigen.

Probleem niet verholpen?

Klantenservice

Niet elk probleem is zelf op te lossen. Heb je alles geprobeerd, maar geeft de wasmachine nog steeds een storing? Dan kan het zijn dat er een monteur nodig is. Heb je de wasmachine bij Coolblue gekocht en valt deze binnen de garantie? Neem dan contact op met onze klantenservice. Valt je wasmachine buiten de garantie? Neem dan contact op met Zanussi . Heb jij je wasmachine niet bij Coolblue gekocht? Neem dan contact op met het juiste verkooppunt of met Zanussi.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.636 beoordelingen