The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Caitlin

Hoe bouw je jouw kookplaat in?

Het inbouwen van een kookplaat is geen moeilijke klus, maar vergt wel wat aandacht. Hieronder lees je hoe je jouw kookplaat netjes installeert.

Elektrische kookplaat aansluiten en inbouwen

Kookplaat die in de nis wordt gezet

Voor het aansluiten van een elektrische kookplaat is het belangrijk dat je verstand hebt van elektra. De stekker moet namelijk nog op de kookplaat worden aangesloten. Heb je geen verstand van elektra, laat dit dan door een erkend elektricien doen. De kookplaat verder inbouwen wijst zich vanzelf. Je laat de kookplaat voorzichtig in de nis zakken. Wanneer je de juiste nismaat hebt, blijft hij hier goed zitten en hoef je hem niet vast te zetten of af te kitten.

Gaskookplaat aansluiten en inbouwen

Gasslang wordt aangesloten aan kookplaat

Voor het aansluiten van een gaskookplaat heb je een rvs gasslang nodig. Draai de gaskraan dicht, zodat er geen gas ontsnapt. Plaats daarna altijd een comfooraansluiting op de kookplaats, zodat de slang goed aansluit. Monteer dan de gasslang op zowel de kookplaat als de gaskraan. Controleer voor je de kookplaat in de nis laat zakken of er geen gas lekt bij een aansluiting. Bij de juiste nismaat, blijft de gaskookplaat stevig zitten. Hem vast kitten is daarom niet nodig.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.231 beoordelingen