The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Kasper

5 tips om je desktop up-to-date te houden

Je nieuwe desktop wil je natuurlijk zo lang mogelijk als nieuw laten aanvoelen. Zo gebruik je de pc nog langer met plezier. Om je nieuwe computer optimaal te onderhouden hebben we 5 tips om je computer up-to-date te houden. Dan voelt je pc zo lang mogelijk als op de dag dat je hem uitpakte.

Aan de slag met je desktop

Man maakt desktop open.

Met onderstaande 5 tips houd je jouw pc up-to-date:

  • Tip 1. Plaats RAM geheugen bij
  • Tip 2. Upgrade je opslagruimte
  • Tip 3. Schoon je computer op
  • Tip 4. Verwijder stof uit de kast van je computer
  • Tip 5. Update je drivers regelmatig

Tip 1: plaats extra RAM geheugen

Man vervangt RAM geheugen.

Voelt je computer langzaam aan, dan is extra RAM geheugen in je computer plaatsen slim om te doen. Werkgeheugen zorgt er namelijk voor dat er gemakkelijk meerdere processen op de achtergrond draaien, zonder dat het invloed heeft op de prestaties van je processor. Check vooraf wat voor geheugen er op je moederbord past en koop bijpassende RAM modules. Kijk ook hoeveel aansluitingen er vrij zijn. Sluit de nieuwe modules vervolgens aan op je moederbord en breid zo het werkgeheugen uit.

Tip 2: breid je opslagcapaciteit uit

Man installeert harde schijf.

Raakt je opslagruimte overvol? Dan raden we aan een extra SSD of harde schijf in je pc te bouwen. In de meeste computers is namelijk wel ruimte om een extra schijf in te bouwen. Heb je geen ruimte meer over? Overweeg dan cloud opslag. Tegenwoordig betaal je voor een grote hoeveelheid gigabytes verhoudingsgewijs weinig geld. Bovendien heb je op meerdere apparaten en locaties altijd toegang tot je bestanden wanneer je cloud opslag gebruikt.

Tip 3: schoon je computer op

Je pc opschonen.

Surf je veel op het internet, dan slaat je computer vaak cookies, tijdelijke bestanden en andere kleine pakketjes data op. We raden daarom aan om eens in de zoveel tijd je computer op te schonen van deze bestanden. Zo blijft je desktop snel werken. Opschonen doe je of zelf, of met behulp van software op het internet. Deze software is vaak gratis te downloaden en voert het werk voor je uit, zodat je er zelf weinig omkijken naar hebt.

Tip 4: maak je computerkast schoon

Desktop klaarmaken om schoon te maken.

Stilstaande dingen vangen stof. Zo ook je desktop. Over de tijd hoopt stof zich op in je computer, wat de werking van onderdelen niet ten goede komt. Door stof raakt je pc zijn warmte minder makkelijk kwijt, waardoor deze zichzelf afsluit als het te warm is in de kast. Eens in de zoveel tijd je computerkast stofvrij maken is dan ook een aanrader. Maak met een zacht kwastje alle onderdelen schoon en zuig het losgekomen stof op.

Tip 5: update je drivers regelmatig

Drivers updaten.

Een laatste belangrijke tip is het updaten van drivers, vaak stuurprogramma's genoemd. Drivers bepalen of je onderdelen en randapparatuur goed werken op je desktop. Zijn je drivers niet up-to-date, dan bestaat de kans dat je onderdelen ook niet goed functioneren. Update je drivers idealiter eens per maand om je computer zonder zorgen te blijven gebruiken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.317 beoordelingen