The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Kasper

Wat heb je nodig voor 4K pc gaming?

Ben je een gamer die games het liefst op hun allermooist speelt, dan wil je natuurlijk in 4K gamen. Daar heb je alleen wel de juiste spullen voor nodig. Wij vertellen je welke apparatuur, zoals de juiste videokaart en kabels, je nodig hebt voor 4K gaming.

Een 4K gaming monitor

4K monitor in actie.

Een 4K gaming monitor is iets anders dan een reguliere 4K monitor. Behalve de resolutie (3840 x 2160) verschilt een gaming monitor qua benodigde specificaties. Kies bijvoorbeeld voor een scherm met meer dan 60 Hz aan verversingssnelheid. Hierdoor ogen zelfs de snelste beelden vloeiend. Om vertraging te voorkomen kies je maximaal een responstijd van 5 ms, waarbij 1 ms het beste is. Zo voorkom je vertraging. Denk eventueel ook aan FreeSync of G-Sync ondersteuning, afhankelijk van je type videokaart.

Benodigde pc hardware

RTX videokaart.

Je weet nu dat de ideale 4K gaming monitor een hoge verversingssnelheid heeft, een lage reactietijd en het liefst G-Sync of FreeSync ondersteuning. Daarnaast moet ook je computer of laptop over de juiste hardware beschikken. Het belangrijkste hierbij is de videokaart. Voor een optimale 4K ervaring zijn alleen de beste kaarten geschikt, dus een GTX 1080 Ti, een RTX 2080 Super of een een RTX 3080 als ondergrens. Zonder deze videokaart is gamen in 4K lastig, zelfs als je een geschikte monitor hebt.

Aansluitingen en kabels

Juiste kabels voor 4K gaming.

Zonder de juiste kabels en aansluitingen krijg je niet de meest optimale 4K ervaring tijdens het gamen. Gebruik voor je laptop of computer dan ook het liefste een displayport aansluiting. Wil je liever hdmi gebruiken, let er dan op dat je minimaal een hdmi kabel met een 2.0 protocol gebruikt om 4K beeld in minimaal 60 Hz door te geven. Zo zien je beelden er vloeiend uit tijdens het gamen en krijg je geen haperingen, zelfs als beelden snel bewegen.

Hulp nodig bij het kiezen?

Onze monitoren specialist geeft je graag extra uitleg

Maak een belafspraak

  • Word gebeld door een monitoren specialist
  • Krijg persoonlijk advies op basis van je wensen
  • Je wordt direct gebeld.
Coolblue specialist

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 18.821 beoordelingen