The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home

Advies over gaming monitoren

De juiste gaming monitor maakt het verschil tussen winnen en verliezen. Welke monitor je kiest, hangt af van het soort games dat je speelt, je speelstijl en natuurlijk je budget. De adviesartikelen op deze pagina helpen je op weg.

Hoe kies je een gaming monitor?

Specialist aan het gamen op een AOC monitor

Wanneer je een gaming monitor kiest, krijg je met veel verschillende termen te maken. Daarom is het handig om jezelf een aantal vragen te stellen, voor je een gaming monitor koopt. Bijvoorbeeld welke verversingssnelheid je zoekt of welk gaming paneel je voorkeur heeft. En of je HDR ondersteuning wilt voor diepere en levendige kleuren. In het onderstaande adviesartikel helpen wij je graag op weg aan de hand van een aantal vragen.

Alles over schermkwaliteit en snelheid

Verschil tussen 60 hertz en 120 hertz op een gaming monitor

Tijdens het gamen wil je natuurlijk aan de slag met levendige en vloeiende graphics. Maar, de monitor moet wel sterk genoeg zijn om je gameplay bij te houden. Daarom moet je rekening houden met onder andere het paneeltype, de verversingssnelheid en de adaptive sync. Hieronder lees je meer over deze specificaties en waar jouw geschikte gaming monitor aan moet voldoen.

Alles over resolutie en schermformaat

Specialist met het juiste schermformaat en de juiste resolutie voor MOBA games

Voor je een gaming monitor koopt moet je jezelf een aantal belangrijke vragen stellen. Bijvoorbeeld hoe groot het scherm moet zijn, of welke resolutie deze ondersteunt. In de volgende adviesartikelen lees je meer over onder andere het juiste schermformaat en het gamen in een hogere resolutie.

Advies over gaming setups

Specialist met een gaming setup

Wil je wat meer grafische pit in je gaming setup? Dan heb je een QHD of 4K gaming monitor nodig. In de onderstaande adviesartikelen leggen wij je uit hoe je deze monitoren kiest en welke hardware je nodig hebt voor een QHD of 4K gaming setup.

Specialisten reviews en vergelijkingen

Specialist met de Samsung Odyssey G9 Neo

Wil je meer weten over een bepaalde gaming monitor? Onze specialisten hebben verschillende modellen getest of vergeleken met andere gaming monitoren. Zo heb je altijd de juiste informatie bij het maken van een keuze.

Hulp bij oplossen van problemen

Screen tearing is een veel voorkomend probleem bij gaming monitoren, wanneer de verversingssnelheid niet synchroon loopt

Werkt je gaming monitor niet zoals gewenst? Heb je bijvoorbeeld last van wazige of haperende beelden? Dan heb je waarschijnlijk last van ghosting, tearing of stuttering. Gelukkig los je deze problemen eenvoudig op. In de onderstaande adviezen helpen wij je op weg, aan de hand van stappenplannen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.791 beoordelingen