The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Wat heb je aan een wasmachine met stoomfunctie?

Een wasmachine met stoomfunctie vermindert kreukels met stoom. Je bent dankzij de stoomfunctie sneller klaar met strijken. Daarnaast fris je met een wasmachine met stoomfunctie pas gedragen wasgoed op. Handig wanneer je shirt na één dag dragen muf ruikt, maar nog geen vlekken heeft. Lees hier wat jij allemaal aan een wasmachine met stoomfunctie hebt en waar je op moet letten.

Alle voordelen op een rij

De voordelen van een wasmachine met stoomfunctie:

  • Energiezuinig: je bespaart water en energie.
  • Hygiënisch: je verwijdert bacteriën met stoom.
  • Minder kreukels: je bent sneller klaar met strijken.
  • Minder slijtage: je was blijft langer mooi.

Energiezuinig

Energiezuinige wasmachine trommel

Een wasmachine met een stoomfunctie is energiezuinig. Door je was te stomen in plaats van te wassen, bespaar je water en energie. Let er dus op of de wasmachine een apart stoomprogramma heeft. Je gebruikt dit wanneer je was na één dag dragen een beetje muf ruikt, maar geen volledig wasprogramma nodig heeft.

Hygiënisch

Wasmachine met baby

Vooral wanneer je een baby hebt, wil je dat je was hygiënisch schoon is. Een wasmachine met stoomfunctie helpt hierbij. Je bereikt een schoner resultaat, doordat de stoom tot diep in de vezels van je was doordringt. Heb je een gevoelige huid of ben je allergisch voor bijvoorbeeld dierenharen, huisstofmijt of pollen? Ook dan heb je baat bij een wasmachine met stoom. Je was komt extra hygiënisch uit de trommel.

Minder kreukels

Wasmachine stoomfunctie

Bij een wasmachine met stoomfunctie ben je extra snel klaar met strijken. Handig als je bijvoorbeeld een groot gezin hebt en vaak strijkt. Je kiest het stoomprogramma om na het wassen direct te stomen. De wasautomaat stoomt je schone wasgoed glad in de trommel, waardoor je minder last van kreukels hebt. Bij gladde, synthetische stoffen hoef je meestal helemaal niet meer te strijken.

Minder slijtage

Wasmachine trommel

Wil je je kleding alleen even opfrissen, gebruik dan de stoomfunctie. De meeste stoomwasmachines hebben een apart stoomprogramma dat je aanzet zonder te wassen. Hierbij blijft je kleding langer mooi doordat je geen wasmiddel gebruikt. Ook hoeft de trommel niet keihard te centrifugeren. Ligt je schone broek of trui al een tijd in de kast en is dit gekreukt? Ook dan fris jij je wasgoed op met stoom.

Let op de wassymbolen

Wassymbool niet drogen

Houd bij een wasmachine met stoomfunctie rekening met het waslabel in je wasgoed. Staat er een droogtrommel met een kruis op het label? Vermijd dan niet alleen de wasdroger, maar ook het stoomprogramma van je wasmachine. De stoomfunctie kan er dan juist voor zorgen dat je wasgoed krimpt. Kijk ook in de handleiding van je wasmachine voor hoeveel kilogram textiel de stoomfunctie geschikt is.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.768 beoordelingen