Coolblue
Written by Laurence

Hulp bij tv aansluiten

Wil je weten hoe je je decoder moet aansluiten op je tv, of heb je juist een CI+ module die je gaat gebruiken om tv te kijken? Op deze pagina lees je hoe je je tv moet aansluiten.

Tv ontvanger (decoder) aansluiten

Digitale decoder
  • Stap 1: Voorzie je decoder van een tv signaal. Als je tv via de kabel kijkt, bijvoorbeeld van Ziggo, sluit dan de coax kabel aan tussen je wandcontactdoos en je tv ontvanger. Als je tv via internet kijkt (IPTV), bijvoorbeeld van KPN, sluit dan de netwerkkabel aan tussen je modem en je tv ontvanger.
  • Stap 2: Sluit je tv ontvanger aan op je tv door gebruik te maken van een HDMI kabel.

CI+ module aansluiten

CI+ module
  • Stap 1: Sluit een coax kabel van je wandcontactdoos aan op je televisie (in de antenne aansluiting)
  • Stap 2: Stop de smartcard van je provider in je CI module
  • Stap 3: Zit er een CI adapter bij je pakket? Stop deze in het CI slot. Indien deze er niet bij zit, sla je deze stap over.
  • Stap 4: Stop de CI-module in de televisie, of in de adapter die je zojuist op je televisie hebt aangesloten.

Geluidssysteem aansluiten

Speakers

Als je je tv wilt aansluiten op je geluidssysteem heb je verschillende opties:

  • Optie 1: Sluit de tv aan op je geluidssysteem door middel van een optische kabel.
  • Optie 2: Sluit de tv aan op je geluidssysteem door middel van een HDMI kabel, gebruik hiervoor de HDMI poort waar ARC bij staat.
  • Optie 3: Sluit je tv aan op je geluidssysteem door middel van aux (3,5) kabel, gebruik hiervoor de poort waar audio uit of een hoofdtelefoontje bij staat.

Optisch en HDMI zijn qua kwaliteit en gemak hetzelfde en bieden betere geluidskwaliteit dan een aux kabel. Vergeet niet in de geluidsinstellingen van je tv te selecteren dat je het geluid via een extern systeem wilt laten lopen. Mocht je dit niet kunnen vinden, raadpleeg dan de handleiding.

Overige apparatuur (Blu-ray speler, PS4, XBOX) aansluiten

HDMI switch

Alle overige apparatuur die je wilt aansluiten, zoals een Blu-ray speler of een PS4, kun je aansluiten door middel van een HDMI kabel. Je kunt via je afstandsbediening wisselen van HDMI kanaal, heb je je Blu-ray in HDMI 2 geplaatst dan switch je via de afstandsbediening naar HDMI 2 om Blu-rays te kijken. Indien je te weinig HDMI poorten hebt dan kun je het aantal poorten uitbreiden met een HDMI switch.

Wat je moet weten over HDMI kabels

HDMI kabels

Als je videosignaal stoort en je HDMI kabel ouder is dan 2 jaar, kies dan voor een nieuwe kabel. Met een nieuwe kabel ben je verzekerd van de beste beeldkwaliteit en weet je zeker dat de laatste videostandaarden ondersteund worden. Doordat de laatste videosignalen zoals 4K veel data in beslag nemen, is de kans groot dat een oudere HDMI kabel niet genoeg bandbreedte heeft.

Meer tips

Nu je de tv hebt aangesloten, raden wij aan dat je de tijd neemt om de de beste beeld- en geluidskwaliteit uit je tv te halen.

Did this help you?

Optional
We only use your feedback to improve the website, we won't respond.
Thanks for your feedback
Laurence
Article by:
Laurence Televisiespecialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Rating by costumers:
Kiyoh 9.2 / 10 - 20,186 reviews