The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Hoe gebruik je je nieuwe Samsung wasmachine?

Met een Samsung wasmachine was je snel en energiezuinig schoon. Voor je een Samsung wasmachine gebruikt, kalibreer je deze. Je leest verderop hoe je dit doet. Ook lees je hoe je het beste wasresultaat krijgt en hoe je technieken als EcoBubble, QuickDrive en AddWash gebruikt. Bij een eventuele storing lees je hier hoe je deze het beste oplost.

Kleding wassen

Kleding wassen

Bij het doen van de was is het belangrijk dat jij je kleding op kleur sorteert. Zo hoef je niet bang te zijn dat je witte shirt roze uit de trommel komt. Door op de wasvoorschriften te letten, krimpt je kleding niet en blijft deze langer mooi. Voor een goed wasresultaat kies je het juiste wasprogramma, bijvoorbeeld voor katoen, wol of zijde.

Samsung EcoBubble

Samsung EcoBubble

Samsung wasmachines met EcoBubble besparen energie door schuim over je wasgoed te verspreiden, nog voordat het wasprogramma start. Hierdoor dringt het zeep beter in je kleding door en verdwijnen vlekken ook op een lage temperatuur. EcoBubble gebruik je met wasmiddel, waspoeder en tabletten.

Samsung QuickDrive

Samsung QuickDrive

Heb je een Samsung QuickDrive wasmachine dan was je 2 keer zo snel en verbruik je tot 20% minder energie. Met de optie SuperSpeed was je een halfvolle belading in 39 minuten schoon. Dit komt door de Q-Drum trommel met ronddraaiende plaat. Deze draait in tegengestelde richting van de trommel.

Samsung AddWash

Samsung AddWash

Een Samsung wasmachine met AddWash heeft een speciale klep waarin jij je vergeten wasgoed doet. Ook wanneer het wasprogramma al bezig is. Wil jij je delicate wasgoed alleen even meespoelen, voeg dit dan aan het einde van het programma toe. AddWash werkt alleen bij een temperatuur tot 50 ℃.

Samsung Auto Optimal Wash

Samsung Auto Optimal Wash

Een Samsung wasmachine met Auto Optimal Wash doseert zelf de juiste hoeveelheid wasmiddel op basis van jouw vuile was. Het wasprogramma wordt door de wasmachine aangepast en erg vuile kleding krijgt een extra dosering of spoelbeurt. Hierdoor hoef je zelf niet meer elke wasbeurt te bepalen hoeveel wasmiddel je gebruikt.

Waterpas zetten

Samsung wasmachine waterpas zetten

Om ervoor te zorgen dat je Samsung wasmachine stevig staat en minder lawaai maakt, zet je deze waterpas. Dit doe je door de 4 stelpoten net zo lang te verstellen tot de wasmachine recht staat. Dit controleer je met een waterpas. Na het waterpas zetten draai je elke moer stevig aan met een steeksleutel. Je voorkomt hiermee dat de wasmachine wiebelt. Door het centrifugeren kunnen de moeren wat losser gaan zitten. Draai ze daarom 2 keer per jaar aan om getril en lawaai te voorkomen.

Samsung kalibratie

Samsung wasmachine

Na het aandraaien van elke moer met een steeksleutel, kalibreer je je Samsung wasmachine. Ook dit voorkomt dat je wasmachine lawaai maakt. Het kalibreren van de wasautomaat gebeurt niet standaard in de fabriek en duurt maximaal 3 minuten. Je voert de kalibratie uit via het display. Het is een kleine moeite om dit te doen, sla dit daarom niet over.

Samsung storingen

Wanneer je Samsung wasmachine een storing heeft, zie je een foutcode op het display. Natuurlijk wil je weten wat er aan de hand is en wat de oplossing kan zijn. In onderstaand artikel vind je een overzicht met de meest voorkomende storingen. Hiermee weet je bijvoorbeeld dat er iets mis is met de watertoevoer of -afvoer. Ook vind je hier andere tips.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.295 beoordelingen