The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Siebe

Wat heb je nodig om op kantoor te werken?

Wat je op kantoor nodig hebt, hangt af van jouw werkzaamheden. Een laptop biedt meer reisgemak, terwijl een desktop vaak meer rekenkracht levert. Lees hieronder welke apparatuur het meest geschikt is voor uiteenlopende kantoorsituaties.

Zakelijke laptops voor op kantoor

Man met HP laptop op kantoor

Een laptop voor op kantoor nodig? Zorg dan dat de laptop de volgende eigenschappen heeft:

  • Een goede behuizing
  • Windows 10 Pro als besturingssysteem
  • Een lange batterijduur

Kijk ook of de laptop geschikt is voor een docking station. Dan werk je op jouw plek bijvoorbeeld eenvoudig met meerdere schermen. On-site garantie is een aanrader als je erg afhankelijk bent van een werkende laptop.

Zakelijke desktops voor op kantoor

HP prodesk desktop op bureau

Werk je op kantoor veel met programma's die de nodige rekenkracht nodig hebben? Dan is een zakelijke desktop misschien een goede oplossing. Hierbij werken programma's Adobe After effects beter, aangezien de onderdelen vaak net iets meer rekenkracht leveren dan bij laptops. Met Windows 10 Pro maak je ook verbinding met het netwerk van een externe locatie, zodat jij op afstand bestanden klaarzet.

Zakelijke monitoren

Man werkt op brede monitor in kantoor.

Een zakelijke monitor wordt gekenmerkt door een blauw licht filter. Dit zorgt ervoor dat je minder last krijgt van vermoeide ogen en voorkomt hoofdpijn. Daarnaast is de verstelbaarheid belangrijk. Een in hoogte verstelbare monitor is ergonomisch voor zowel lange als korte collega's. Naast ergonomie is ook efficiëntie van belang. Een setup met 2 monitoren draagt hieraan bij. Of nog beter; een ultrawide monitor. Met dit enorm brede scherm werk je in meerdere spreadsheets tegelijk, met je agenda en mailbox ernaast.

Printers voor op kantoor

Man haalt tevreden document uit printer.

Waar veel wordt gewerkt, wordt veel geprint. Daarom heeft een kantoor een printer nodig die de hoge werkdruk aankan. Een kantoorprinter heeft een hoge afdruksnelheid en een breed scala aan functies, zoals dubbelzijdig scannen of faxen. Ook verbind je deze gemakkelijk met het netwerk. Wil je een kantoorprinter, dan kom je vaak uit bij een laserprinter. Deze gebruikt namelijk tonercartridges, die een grotere capaciteit hebben en voordeliger zijn dan inkt. Voor kwalitatieve kleurenafdrukken moet je bij een inkjet kantoorprinter zijn.

Privédocumenten vernietigen

Man vernietigt document in papierversnipperaar.

Wanneer je met meerdere mensen privédocumenten vernietigt, dan wil je dat dit snel gaat. Tijd is namelijk geld. Daarom is het belangrijk dat je papierversnipperaar meerdere documenten tegelijk vernietigt, in plaats van één voor één. Sommige modellen vernietigen zelfs honderden vellen in één keer. Ook bespaar je tijd met een papierversnipperaar die nietjes en paperclips mee vernietigt. Zo hoef je deze niet handmatig te verwijderen. Kies ook vooral een stille versnipperaar, om irritatie op de werkvloer te voorkomen.

Ergonomisch werken

Man werkt met muis en toetsenbord.

Zeker als je lange uren achter een computer of laptop werkt, is het belangrijk dat je zuinig met jouw lichaam omgaat. Slechte gewoontes kunnen op lange termijn leiden tot klachten, zoals RSI. Gelukkig zijn er producten die jou hier een handje bij helpen. Zo zijn er speciale muizen, voetensteunen en polsmatten die jouw zonder klachten laten werken.

Cradles & docks

Man stopt laptop in docking station.

Ga jij onderweg naar werk al graag aan de slag? Dan is een cradle of docking station een overweging waard. Hierop sluit je randapparatuur zoals monitoren aan. Vervolgens heb je maar 1 kabel nodig voor een verbinding met jouw laptop. Zo werk je in een handomdraai met meerdere schermen tegelijk, of surf je via een stabiele internetverbinding met de kabel. Handig voor de (creatieve) zzp'er, die veel apparatuur zoals extra monitoren en tekentablets nodig heeft.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen