Geschreven door Evany

Wat heb je nodig om Apple iPad te gebruiken voor je studie?

Apple iPad is dankzij het handzame formaat, de vele beschikbare apps en zijn connectiviteit geschikt om te gebruiken voor je studie of opleiding. Je leest hieronder wat je nodig hebt om iPad voor je studie te gebruiken.

Genoeg schermruimte voor multitasking

Facetimen en werken met Apple iPad

Op de schermen van de verschillende iPad modellen heb je genoeg ruimte om apps naast elkaar te zetten. Onderaan het beginscherm vind je het Dock, hier zet je jouw favoriete apps vast. Met Split View open je aan de ene kant van het scherm een venster met een FaceTime gesprek met een studiegenoot en aan de andere kant je favoriete notitie app. Zo zie je alles overzichtelijk op één scherm. Je hoeft dan niet te schakelen tussen apps en je houdt contact met elkaar over bijvoorbeeld groepsprojecten. iPad Mini is met een 7.9 inch scherm minder geschikt voor multitasking.

Ook onderweg online met 4G

iPad met 4G meenemen

iPad is licht van gewicht en compact van formaat, daardoor is hij fijn om mee te nemen. Daarnaast is hij lichter dan de meeste laptops. Als je iPad veel onderweg gebruikt, is het handig als je altijd een internetverbinding hebt. Zo werk je bijvoorbeeld in de trein door aan een verslag of neem je de laatste dingen door voor een presentatie. Alle iPad modellen kun je verbinden met een wifi netwerk. Wil je iPad verbinden met een 4G netwerk? Dan kies je voor een model dat ook 4G ondersteunt.

Apps voor tekstverwerken en meer

Apple App Store

Met voorgeïnstalleerde apps als Pages en Keynote maak je de mooiste verslagen en presentaties. Het is natuurlijk ook mogelijk om met de apps van Microsoft Office aan de slag te gaan. Je downloadt Word, Excel en Powerpoint via de App store. Hier heb je wel een 365 Microsoft Office abonnement voor nodig. Maakt jouw school of onderwijsinstelling gebruik van Blackboard? In de App store download je gratis de Blackboard app.

Let op: IBM SPSS Statistics werkt niet op iPad.

Haal meer uit iPad met de juiste accessoires

iPad Pro met Apple Pencil 2

Met accessoires als Apple Pencil, Smart Keyboard en Magic Keyboard haal je nog meer uit iPad. Apple Pencil gebruik je voor notities en om tekeningen te maken bij je verslagen. Volg je een grafische studie? Dan is de aanraakgevoelige Apple Pencil (2e generatie) handig. Zo tik je 2 keer op deze stylus om bijvoorbeeld te wisselen van tool in Adobe Photoshop CC. Met Smart Keyboard en Magic Keyboard typ je comfortabel lange stukken tekst. Dit komt door het fysieke toetsenbord. Magic Keyboard bevat overigens een trackpad. Deze werkt net zoals op een laptop.

Let op: Apple Pencil 2 werkt alleen met iPad Air (2020) en iPad Pro. Magic Keyboard werkt alleen met iPad Pro.

Verschillende iPad modellen

iPad modellen

Als je iPad hebt en deze niet meer voldoet aan jouw wensen, dan is het verstandig om over te stappen op een ander model. Het is belangrijk dat je nadenkt waarvoor je iPad gaat gebruiken. Wil je illustraties maken en veel werken met Adobe Creative Cloud? Dan kies je iPad Pro of iPad Air (2020). Deze modellen hebben bijvoorbeeld een sterkere processor en een groter scherm dan iPad (2020). Als je iPad alleen wilt gebruiken voor hoorcolleges, verslagen en presentaties, dan is Apple iPad (2020) het juiste model voor jou.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.124 beoordelingen