The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Giorgos

Alles over aansluitingen op je monitor

Een monitor heeft verschillende aansluitingen voor het verbinden met andere apparaten. Of het nu een laptop, desktop of MacBook is, er is altijd een geschikte aansluiting. Wat de verschillende aansluitingen zijn, hoe je een monitor verbindt en welke extra opties, zoals daisy chaining, er zijn, vind je op deze hub.

Aansluitingen per gebruikssituatie

Aansluitingen van een monitor

Welke aansluiting je gebruikt, hangt af van hoe je de monitor gaat gebruiken. Bijvoorbeeld, voor gaming is het beter om de DisplayPort aansluiting te gebruiken, waar een thuiswerkplek genoeg heeft aan hdmi. In het onderstaande advies lees je de verschillen tussen digitale en analoge aansluitingen, de verschillende versies van digitale aansluitingen en welke extra aansluitingen er beschikbaar zijn op je monitor.

De juiste kabel kiezen

Kabels die te gebruiken zijn met daisy chaining

Naast de juiste aansluiting heb je ook de juiste kabel nodig. Zo heeft een DisplayPort kabel meer kracht dan een hdmi kabel en verzenden niet alle usb C kabels beeldsignaal. Daarnaast passen niet alle kabels op een bepaald apparaat, bijvoorbeeld bij de vele verschillende DVI kabels. Het onderstaande advies geeft antwoord op al je vragen over kabels.

Laptop, desktop en Mac

Je hebt een monitor gekocht als tweede scherm naast je laptop, desktop, MacBook of iMac. Op het eerste oog lijkt er geen verschil te zijn tussen de apparaten, maar niets is minder waar. Om je op weg te helpen, hebben wij hier alles op een rijtje gezet. Zo voorkom je valkuilen en frustraties tijdens het aansluiten.

Overige apparaten

Monitor koppelen via docking station

Naast een laptop, desktop of Mac apparaat, heb je ook de mogelijkheid om andere apparaten aan te sluiten. Bijvoorbeeld wanneer je veel met je tablet werkt. Of een docking station nodig hebt vanwege een wirwar aan kabels.

Daisy chaining

Daisy chaining van monitoren

Daisy chaining is het direct koppelen van een monitor op een andere monitor via DisplayPort of usb C. Door deze directe verbinding houd je alle kabels overzichtelijk en je bureau georganiseerd. Wat je hier precies voor nodig hebt en hoe je dit instelt, lees je in de onderstaande artikelen.

Het aansluiten van een monitorarm

Specialist gebruikt monitor aan bureauklem

Een comfortabele en ergonomische zithouding is belangrijk tijdens je werkdag. Je wilt uiteraard zonder nek- en rugklachten je werkdag afsluiten. Een monitorarm is hier een mooie uitkomst voor. Zo hang je de monitor op aan de muur of laat je deze boven het bureau zweven. In het onderstaande advies leggen wij je aan de hand van 4 stappen uit, hoe je een monitor aan een monitorarm bevestigt.

Voordelen van een usb C monitor

Specialist maakt gebruik van LG usb C monitor

Usb C is een universele aansluiting, die 3 taken in één combineert. Het verzendt beeldsignaal, zet data over en laadt een extern apparaat op. Kortom, alles wat je op een bureau nodig hebt is gecombineerd in één kabel. Tegenwoordig zijn veel laptops, desktops en MacBooks uitgerust met één of meer usb C of Thunderbolt 3 poorten. Wat de voordelen van een usb C monitor zijn, lees je in dit artikel.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.312 beoordelingen