The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

Dit wil je weten over je nieuwe vrijstaande vaatwasser

Gefeliciteerd. Je bent de trotse eigenaar van een nieuwe vaatwasser. Voor je hem gebruikt, wil ik je graag een paar dingen vertellen: water in de kuip is niet erg en de handleiding zit verstopt in de vaatwasser. Verder voorkom je lekkage als je de vaatwasser goed aansluit en regelmatig onderhoud verlengt de levensduur.

Water in de kuip is niet erg

Vaatwasser kuip

Veel leveranciers testen de kuip op waterdichtheid. Hierdoor kan het voorkomen dat de vaatwasser nog nat is als hij bij jou thuis aankomt. Water in de leidingen of kuip is dus niet erg. Sterker nog: het geeft juist aan dat de vaatwasser nieuwer dan nieuw én volledig waterdicht is.

Goed aansluiten voorkomt lekkage

Vaatwasser aansluiten

Niemand zit te wachten op een lekkage en zeker niet in je keuken. Daarom is het belangrijk om de vaatwasser goed aan te sluiten. Dit klusje is niet moeilijk, je kunt het eenvoudig zelf. Lees hoe je jouw nieuwe vaatwasser stap voor stap aansluit in het artikel 'Hoe sluit ik mijn vaatwasser aan?'.

De handleiding zit in de vaatwasser

Handleiding vaatwasser

Handleiding kwijt? Waarschijnlijk zit hij in de vaatwasser. Veel fabrikanten leggen de handleiding daar, zodat je hem niet kwijtraakt tijdens het uitpakken. Lees de handleiding altijd goed voor je jouw nieuwe vaatwasser gebruikt. Een digitale versie van de handleiding vind je op de productpagina.

Verleng de levensduur

Filter vaatwasser schoonmaken

Je kunt de levensduur van je vaatwasser aanzienlijk verbeteren door hem goed te onderhouden. Hier vallen het regelmatig reinigen van het filter en de sproeiarmen onder, maar ook ontkalken en ontvetten. In het volgende artikel lees je welke onderdelen je moet reinigen en hoe je dit het beste doet.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.192 beoordelingen