The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home

Advies over monitoren per gebruikssituatie

Voor je een monitor koopt is het handig om te weten waar je deze precies voor gaat gebruiken. Wil je vloeiend gamen of ga je aan de slag met foto- en videobewerking? Zo heb je een hoog kleurdekkingspercentage nodig voor grafisch werk, maar is dit voor bijvoorbeeld kantoorwerk minder relevant. Op dit advieshub vind je artikelen die je vragen beantwoorden.

Zoek je een monitor voor gaming?

Console gaming op een monitor

Drie woorden: verversingssnelheid en reactietijd. Deze 2 specificaties zijn met afstand de belangrijkste wanneer je een gaming monitor zoekt. Een hoge verversingssnelheid zorgt voor vloeiende beelden, een lage reactietijd voorkomt wazige bewegingen. Voor competitieve games raden we een 144 hertz, of 165 hertz gaming monitor aan. Speel je meer open world games? Denk dan aan een QHD of 4K resolutie en een ultrawide schermformaat. Zo ervaar je de gamewereld nog intenser.

Zoek je een monitor voor werk en studie?

Specialist met een monitor voor werk en studie

Het belangrijkste bij werk en studie is het juiste schermformaat. Denk daarom aan een 24 of 27 inch scherm. Dit formaat past op ieder bureau en biedt ruimte voor 2 tot 3 vensters naast elkaar. Heb je een groot bureau? Kijk dan naar een ultrawide monitor voor meer schermruimte. Vergeet trouwens je zithouding niet. Met een verstelbare monitor verplaats je het scherm omhoog en omlaag. Zo zet je het scherm altijd op ooghoogte en voorkom je nek- en rugklachten.

Zoek je een monitor voor foto- en videobewerking?

Photoshoppen op een AOC monitor

Voor een grafische monitor zijn een hoge resolutie, HDR ondersteuning en een hoge helderheid belangrijk. Qua formaat raden we voor fotobewerking minimaal een 27 inch scherm aan. Voor videobewerking kijk je al snel naar 29 of 34 inch. Zorg daarnaast voor de juiste kleurruimte en een hoog genoeg dekkingspercentage. Voor foto's wil je denken aan een monitor met het Adobe RGB profiel. Ga je met video's aan de slag? Kijk dan naar monitoren met het DCI-P3 profiel voor de beste resultaten.

Zoek je een monitor voor onderweg?

Specialist met de AOC 16T2

Zit je veel in de trein? Dan is het lastig om een 24 inch monitor mee te slepen. Deze monitoren voor onderweg koppel je via usb C of hdmi aan je laptop, zodat je ook onderweg met 2 schermen werkt. Je laptop zorgt voor de stroomtoevoer, waardoor je minder last hebt van kabels. Werk je via een tablet? Kies dan een portable monitor met touchscreen. Dan creëer je een dual setup, zonder toetsenbord en muis.

Ben je op zoek naar monitor van een bepaald merk?

Specialist aan het gamen op een AOC monitor

Heb je al een bepaalde merkvoorkeur voor het kiezen van je monitor? Ben je bijvoorbeeld gecharmeerd van de beeldkwaliteit van een LG scherm? Of vind je de ultrawide monitoren van Samsung juist de perfecte keuze? Op de onderstaande advieshub vind je alle informatie van de verschillende monitor merken.

Hoe kies je een monitor voor alledaags gebruik?

Specialist aan het werk op een alledaagse monitor

Ben je juist op zoek naar een eenvoudige, makkelijke monitor? Zelfs dan is de keuze vaak niet zo simpel. In het volgende adviesartikel helpen wij je op weg om een monitor voor alledaags gebruik te kiezen.

Welk formaat is geschikt voor mijn gebruikssituatie?

Schermformaat van een monitor is belangrijk

Wanneer je weet waar je de monitor voor gaat gebruiken, is het goed om te controleren of je het juiste formaat hebt. In het volgende adviesartikel leggen wij je aan de hand van verschillende formaten uit, waar je de monitor het beste voor gebruikt.© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.312 beoordelingen