The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home

Alles over een duurzaam huishouden

Wil jij duurzamer leven en zo je steentje bijdragen aan het milieu? Als je zo min mogelijk afval weggooit en je energieverbruik verlaagt, ben je al een heel eind op weg. Lees hieronder onze tips voor een duurzaam huishouden.

Afval scheiden

Afval scheiden

Duurzamer wonen begint bij het juist scheiden van je afval. Je voorkomt hiermee verbranding van recycleerbare materialen, zodat de CO2 uitstoot minder is. Met speciale prullenbakken scheid je verschillende soorten afval tegelijkertijd.

Je eigen bruiswater

Je eigen bruiswater

Houd je van bruiswater? Met een bruiswater machine heb je met één druk op de knop je eigen bruiswater, zodat je niet meer naar de supermarkt hoeft. Je bespaart hiermee op je portemonnee en je houdt minder afval over.

Energiezuinig drogen

Energiezuinig drogen

De meest energiezuinige manier om je kleding te drogen, is met een droogrek. Deze zet je bijvoorbeeld in je badkamer, op de overloop of op je balkon. Je kleding droogt dan door de lucht, waardoor je de energiekosten van een wasdroger bespaart.

Duurzamer koffiezetten

Duurzamer koffiezetten

Wil je op een duurzamere manier je koffie zetten, dan is een filter koffiezetapparaat een goede optie. De papieren koffiefilters zijn biologisch afbreekbaar. Je kunt ook wasbare filters gebruiken. Heb je een koffiezetapparaat met cups, kijk dan naar duurzamere koffiecups.

Juiste koelkastindeling

Juiste koelkastindeling

Wanneer je je boodschappen op de juiste manier bewaart, blijven ze langer vers en gooi je minder weg. Deel je koelkast slim in, gebruik vershoudbakjes en maak je koelkast regelmatig schoon. Zo ga je duurzamer met je eten om.

Coolblue's Groene Keuze

Coolblue's Groene Keuze

Weet je niet welk wasmachine of koelkast het energiezuinigst is? Met Coolblue's Groene Keuze geven we het beste energiebesparende product aan voor jou. Deze producten hebben de beste klantreviews, een laag energieverbruik of helpen je slimmer met energie om te gaan. Zo maak je altijd een groene keuze waar je blij van wordt.

Tweedekans

Een Tweedekans product is geen gebruikt product, maar is beschadigd bij vervoer of omgeruild bij de klant. Je koopt dan een product wat technisch helemaal in orde is, maar waar je minder voor betaalt. Dit is ook beter voor het milieu, omdat je geen nieuwe grondstoffen verbruikt voor een nieuw product.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.350 beoordelingen