The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home

Alles over de specificaties van je monitor

Tijdens de zoektocht naar de juiste monitor kom je veel woorden, termen en specificaties tegen. Deze komen soms wat onduidelijk of abstract over, wat de keuze niet makkelijker maakt. In deze advieshub vind je alle informatie over verschillende belangrijkse specificaties die je tegen komt bij het kiezen van een monitor.

Wat zijn de belangrijkste monitor specificaties?

De setup voor een goede werkplek, maar waar moet je op letten voor je een monitor koopt?

Het schermdiagonaal en de resolutie zijn misschien niet de lastigste specificaties, maar zijn wel bepalend voor het kiezen van de juiste monitor. En wat dacht je van de juiste kleurruimte of verversingssnelheid. In het volgende advies hebben we de belangrijkste specificaties in één artikel op een rijtje gezet en voor je uitgelegd.

Alles over het formaat van een monitor

Het beeldformaat van een monitor

Het formaat van een monitor bestaat niet alleen uit het aantal inch voor de schermdiagonaal. Er komt namelijk nog veel meer kijken bij het kiezen van het juiste schermformaat. Bijvoorbeeld de beeldverhouding van je monitor en of je liever dunne schermranden kiest. In de volgende artikelen leggen wij je de verschillende specificaties uit en waar je op moet letten bij het formaat tijdens het kiezen van een monitor.

Alles over de beeldkwaliteit van een monitor

Alles over de beeldkwaliteit van een monitor

Net zoals bij het formaat, wordt de beeldkwaliteit van een monitor niet door één specificatie bepaald. Naast de resolutie moet je bijvoorbeeld ook kijken naar de pixeldichtheid van een monitor. En wat dacht je van het paneeltype en de helderheid van een monitor? In de volgende artikelen leggen wij je alle specificaties die de beeldkwaiteit bepalen, in detail uit.

Alles over de beeldkwaliteit van een gaming monitor

Specialist aan het gamen op een AOC monitor

De beeldkwaliteit van een gaming monitor heeft extra stappen nodig ten opzichte van dat van een normale monitor. Zo moet de verversingssnelheid hoog genoeg zijn en is het belangrijk dat je de juiste synchronisatiesoftware hebt. In de volgende artikelen leggen wij je meer uit over wat de beeldkwaliteit van een gaming monitor bepaalt.

Alles over de verstelbaarheid van een monitor

Met een verstelbare monitor en ergonomische houding voorkom je nek- en rugklachten tijdens het werken

Met een verstelbare monitor stel je een ergonomische zithouding in, door deze te draaien, kantelen of in de hoogte te verstellen. Maar, wat zijn de precieze voordelen van een verstelbare monitor? En wat is de NEN ISO 9241-3 certificering? In de volgende artikelen leggen wij je uit wat de verstelbaarheid van een monitor precies inhoudt.

Alles over de extra opties van een monitor

Specialist aan de slag met een touchscreen monitor

Naast de belangrijkste specificaties biedt een monitor vaak ook iets extra's. Neem een curved monitor, of een smart monitor. En wat zijn de voordelen van een touchscreen monitor? In de volgende adviesartikelen leggen wij je uit wat deze extra's precies bieden en welke voordelen ze hebben ten opzichte van vergelijkbare modellen.© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.312 beoordelingen