The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Refurbished

Wat betekent refurbished?
Een refurbished product is een gebruikt product dat technisch volledig gecontroleerd is, schoongemaakt (van binnen en van buiten) en eventueel vernieuwd. Zo nodig is het product voorzien van nieuwe onderdelen zoals een batterij of nieuwe behuizing. Hierdoor is het product kwalitatief gelijkwaardig aan een nieuw exemplaar, maar dan goedkoper. Het uiterlijk kan soms iets afwijken, omdat het product afhankelijk van de classificatie gebruikssporen kan bevatten.

Classificaties van bij Coolblue
Bij refurbished producten kom je allerlei gradaties en classificaties tegen op de markt. Er zijn helaas geen standaarden voor, dus let goed op wat je koopt. Coolblue verkoopt refurbished producten met de volgende classificaties:

Wat betekent de classificatie van jouw refurbished product?
Categorie A Het product is schoongemaakt, technisch in perfecte conditie en vrijwel niet te onderscheiden van nieuw. Wel kan het uiterlijk een enkel licht gebruiksspoor bevatten. Op dit product krijg je 12 maanden garantie en alle accessoires en onderdelen worden meegeleverd.
Categorie B Het product is schoongemaakt en technisch in perfecte conditie, maar bevat enkele lichte gebruikssporen (bijv. kleine krasjes). Op dit product krijg je 12 maanden garantie en alle accessoires en onderdelen worden meegeleverd.
Apple Certified Pre-Owned (CPO) Deze classificatie kun je tegenkomen bij producten van Apple. De batterij en behuizing zijn vervangen én het product is volledig schoongemaakt en getest door Apple (zoals ze dat ook doen voor hun nieuwe producten). Op dit product krijg je 12 maanden garantie en alle accessoires zijn van Apple.

Garantie op refurbished producten
Op refurbished producten krijg je gewoon garantie. Afhankelijk van de productgroep geldt een garantie van 24 of 12 maanden.

De voordelen van refurbished producten

 • Een refurbished product is goedkoper dan nieuw.
 • Hergebruik en dus goed voor het milieu.
 • Technisch grondig gecontroleerd.
 • Volledig schoongemaakt.
 • Gewoon garantie.

  Waar vind ik refurbished producten bij Coolblue?
  Op dit moment kun je onze refurbished producten het makkelijkst vinden door 'refurbished' in te typen in de zoekbalk.


 • © 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
  Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 42.055 beoordelingen